José Martí considera urgent que Castelló dispose d’una unitat de trasplantament renal

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El president de la Diputació ha tingut l’ocasió de traslladar aquesta necessitat al nou conseller de Sanitat, qui li mostrat el seu compromís que a final d’any serà una realitat

El president de la Diputació, José Martí, ha reivindicat la urgència de «crear una unitat de trasplantament renal a la província de Castelló» perquè «viure ací no pot ser un hàndicap per als malalts». En aquest sentit, el dirigent provincial ha volgut reconéixer la important labor desenvolupada per la sanitat pública valenciana durant els moments més complicats de la pandèmia, encara que ha assenyalat que «resulta imprescindible avançar, fer passos cap avant per a millorar un sistema exemplar al qual, no obstant això, durant l’emergència sanitària se li han vist costures que cal reparar».

Es tracta d’una inquietud que el president va tindre ocasió de transmetre al nou conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, dimarts passat durant la celebració a València dels quaranta anys de l’Estatut d’Autonomia, a la qual el conseller «va respondre amb el compromís que a la fi del present exercici aquesta unitat de trasplantaments seria una realitat».

Són declaracions efectuades per Martí en la inauguració de la fira ‘L’art de donar vida’ de Alcer- Castalia, que es desenvolupa en la Plaça de les Aules de Castelló amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Donant d’Òrgans. La presentació oficial s’ha dut a terme al pati del Espai Cultural de les Aules i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de Alcer-Castalia, Juan Doménech, i la coordinadora de trasplantaments del Departament de Salut Pública de Castelló, Bàrbara Vidal.

La fira ha començat hui i desenvoluparà les seues activitats en la Plaça de les Aules fins al diumenge 5 de juny. L’associació ha organitzat activitats lúdic-educatives, concursos, tallers i punts de salut, a més d’una carrera solidària per a clausurar un cap de setmana ple d’entreteniment.

Juan Doménech, president de Alcer-Castalia ha destacat la transcendència de la sensibilització de la població com un dels propòsits de l’associació, malgrat que «hui dia la ciutadania ha normalitzat el fet ser donant, la qual cosa ens ajuda a continuar sent líders a escala nacional en la donació a nivell nacional».

El president Martí ha donat les gràcies a Alcer-Castalia per la gran labor solidària que realitza aquesta associació en benefici del conjunt de la societat.

 

1536-1024
1534-1024
1369-1024

Explora más

Vinaros
1:33 pm, September 15, 2023
temperature icon 21°C
L: 21° H: 22°
Feels like 21.16 °C lluvia moderada
Humidity 88 %
Pressure1014 mb
Wind 13 Km/h