José Martí presenta demà ‘Salvem la *Ceràmica’ a les organitzacions empresarials i sindicats del sector

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El president de la Diputació considera “una molt bona notícia per a la província de Castelló” que el president del Govern haja anunciat l’adopció de noves mesures que garantisquen el futur del sector

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha convocat demà dijous a les 15.00 hores als representes de les organitzacions empresarials i sindicals del sector ceràmic, als quals presentarà el manifest ‘Salvem la Ceràmica’. En la trobada s’abordarà l’estratègia a seguir en nom de la consecució dels millors resultats possibles.

Cal recordar que es tracta d’un text que va sorgir de la reunió celebrada el passat 14 de novembre en la Diputació de Castelló entre el president i les alcaldesses i alcaldes del clúster ceràmic per a sol·licitar l’adopció de mesures urgents que permeten que el sector puga afrontar la crisi generada per les inflació dels costos energètics arran de la invasió d’Ucraïna per part de les tropes russes.

Pedro Sánchez amb ASCER

La reunió amb els agents socials es produirà unes hores després que el president del Govern, Pedro Sánchez, haja rebut hui a Castelló a una representació de ASCER i que haja mostrat la seua intenció de “continuar protegint el sector amb noves mesures que garantisquen el seu futur”. Un anunci que José Martí considera «una molt bona notícia per a la província de Castelló».

El manifest ‘Salvem la Ceràmica’

La redacció ‘Salvem la Ceràmica’ va ser pactada en la Diputació pels integrants de l’equip de govern provincial (PSPV-PSOE i Compromís) i el Grup Popular, que són les forces polítiques a les quals pertanyen els primers edils de les localitats afectades. Un acord que també serà subscrit pel Grup Ciutadans.

‘Salvem la Ceràmica’ mostra el «màxim suport» a les organitzacions empresarials del sector – Ascer, Asebec i Anffecc – comprometent-se «a treballar de manera coordinada i unitat d’acció a l’hora de reivindicar amb fermesa solucions urgents davant totes les administracions competents i amb capacitat real d’actuació, en particular al Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana».

És una iniciativa que segons recorda Martí, les i els representants de les administracions locals impulsen «sabedores que les veïnes i veïns dels municipis que formen part del clúster s’estan veient afectats per una crisi que molts d’ells ja estan patint en primera persona». Davant aquesta situació, els regidors consideren que no poden romandre impassibles davant un dels pitjors escenaris que es recorden en la història recent d’aquest territori.

El president Martí assenyala que «la viabilitat econòmica de la província de Castelló està en dubte perquè la indústria taulellera proporciona treball de manera directa, indirecta o induïda a 73.000 persones».

Explora más

Vinaros
3:17 pm, March 22, 2023
temperature icon 23°C
L: 23° H: 24°
Feels like 23.03 °C nubes dispersas
Humidity 68 %
Pressure1015 mb
Wind 13 Km/h