Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació amplia el pla anual d’actuacions arqueològiques i consolidació de jaciments

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El pla suma 12.000 euros que permetran més actuacions en La Cova Fonda de Llucena, El Castillejo de Benafer, El Calvari a Montán i El Tossal de la Vila de la Serra d’en Galceran
  • “Disposem d’un gran llegat històric i per això, des de la Diputació de Castelló treballarem per a difondre’l i que la gent valore la gran herència cultural que tenim a la província”, ha indicat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell

La Diputació Provincial de Castelló ampliarà el Pla anual d’actuacions arqueològiques i consolidació de jaciments a realitzar pel Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació.

Davant la possibilitat de destinar més recursos econòmics provinents de partides vinculades a la d’estudis i treballs tècnics d’arqueologia, el pla anual d’actuacions es veurà incrementat en 12.000 euros “que permetran l’ampliació dels estudis, analítiques i zones d’excavació”. Així ho ha informat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, qui ha destacat que “disposem d’un gran llegat històric i per això, el compromís de la presidenta Marta Barrachina i del govern provincial, és treballar per a difondre’l i que la gent valore la gran herència cultural que tenim a la província”.

En concret, l’ampliació en el pla anual permetrà sumar actuacions en La Cova Fonda de Llucena, El Castillejo de Benafer, El Calvari a Montán i El Tossal de la Vila de la Serra d’en Galceran.

Destacar que el diputat Alejandro Clausell ha visitat recentment el Tossal de la Vila per a conéixer de primera mà les actuacions que s’estan duent a terme en aquest important jaciment arqueològic de la província de Castelló. Així, durant la visita que va realitzar al costat de l’alcalde de la Serra d’en Galceran, Juan Carlos Mateu, el diputat va mostrar el compromís de la institució a “posar en valor i recuperar l’important patrimoni cultural, arqueològic i històric que posseïm com a província amb l’objectiu de donar-lo a conéixer a la ciutadania”. Un treball que, com ha continuat dient Alejandro Clausell, “és possible gràcies als nostres equips d’arqueologia, ja que sense ells, seria impossible conéixer tot el patrimoni que tenim i que cal protegir i conservar”.

Així, el Tossal de la Vila està situat en un dels punts més elevats de La Serra coneguda com Engarcerán. Les excavacions arqueològiques que s’han realitzat al llarg d’aquests anys en aquest emplaçament han identificat que en l’àmplia plataforma que conforma el cim es conserven les restes d’un poblat protegit amb una muralla situada en les parts més accessibles, que el converteixen en un jaciment “especial i únic a la província i en la Comunitat Valenciana”, ha valorat Clausell.

En aquest sentit, el diputat de cultura ha explicat que aquest jaciment posseeix la mesquita rural més antiga de la Península Ibèrica que el dota d’un “valor incalculable” i ha insistit que el Tossal de la Vila és “un tresor únic a la província”.

El Servei d’Arqueologia ha finalitzat els treballs en aquest jaciment arqueològic i continuen els treballs de consolidació de la muralla.

Explora más

Vinaros
6:07 am, September 8, 2024
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.02 °C nubes
Humidity 76 %
Pressure1009 mb
Wind 8 Km/h