Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació aprovarà el dimarts una declaració institucional d’adhesió al ‘Manifest pel manteniment de l’economia de Castelló’

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Els quatre grups representats en el ple de la institució provincial se sumen a un document que compta amb el suport diferents organitzacions empresarials, sindicals, col·legis i entitats professionals

La Diputació de Castelló aprovarà una declaració institucional en el ple del pròxim dimarts d’adhesió al Manifest pel manteniment de l’economia de Castelló. En ell se sol·licita que «es despleguen ja» les ajudes del Govern a la indústria ceràmica provincial amb l’objectiu de «salvar Castelló» perquè el clúster ceràmic «és el motor de la nostra província, responsable d’un de cada tres ocupacions i necessita ajuda». Serà amb el vot unànime de les diputades i diputats provincials del Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. D’aquesta manera, el mandat 2019-2023 es tancarà amb l’aprovació de 86 declaracions institucionals i 49 mocions recolzades pels quatre grups representats en el ple.

En el text de la declaració institucional que s’aprovarà dimarts que ve es recorda que «Castelló és ceràmica» perquè el 36% de l’economia provincial correspon a l’activitat industrial i que aquest territori és el bressol de la major indústria ceràmica europea, líder mundial en fritas i esmalts, i d’una de les majors refineries d’Espanya. A més, es ressalta l’existència d’indústria mecànica, química i renovable.

El document destaca igualment que «milers de professionals d’activitats més o menys relacionades amb el taulell creixen i s’empren a Castelló» i que el «l’èxit del clúster de Castelló és el fruit de dotzenes d’anys d’esforç i compromís amb la província, d’inversió continua en innovació, sacrificis personals i empresarials durant els pitjors anys de la crisi financera primer i de la sanitària després».

A tot l’anterior cal sumar l’encert de «estratègies clares de creixement durant els bons anys», perquè «ha afavorit que les empreses del clúster siguen bé vistes» en la resta d’Espanya i a escala internacional.

El manifest pel manteniment de l’economia de Castelló compta amb el suport diferents organitzacions empresarials, sindicals, col·legis i entitats professionals.

Explora más

Vinaros
10:11 pm, May 26, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 22°
Feels like 21.18 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1017 mb
Wind 3 Km/h