La Diputació augmenta el nombre d’equips de comunicacions reforçant la seguretat de cada bomber en les seues intervencions

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La institució provincial fa lliurament al Consorci Provincial de Bombers de 35 equips de comunicacions perquè els bombers compten amb aquest material en cada actuació
  • L’adquisició d’aquests equips s’ha efectuat gràcies a una inversió de la institució provincial de 34.000 euros

La Diputació Provincial de Castelló ha augmentat el nombre d’equips de comunicacions del Consorci Provincial de Bombers reforçant la seguretat en les seues intervencions.

El diputat responsable de l’àrea, David Vicente, ha fet lliurament d’aquests equips al parc de bombers d’Oropesa i com ha comentat “amb aquest lliurament complim amb el compromís de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, perquè la seguretat siga la màxima en totes les intervencions que duguen a terme els bombers del consorci provincial i és de destacar que amb aquests dispositius es completen les dotacions de tots els Parcs de Bombers Professionals de la Diputació”.

El diputat responsable de l’àrea ha afegit que l’adquisició urgent dels equips ha suposat una inversió 34.000 euros i amb això “s’ha donat resposta a aquest important punt que el col·lectiu de bombers reclamaven des de feia temps”.

Quant a les característiques, aquests equips de comunicacions estan integrats en la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana (COMDES), de tecnologia TETRA (xarxes de comunicacions crítiques per a emergències) i són totalment compatibles amb els equips actuals del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. Estan equipats amb GPS, la qual cosa permet disposar en tot moment la localització dels intervinents, les seues característiques permeten el seu ús en ambients agressius de pols i sota condicions atmosfèriques adverses, com la pluja, ja que són totalment impermeables. A més, compten amb més potència de transmissió que els actuals, la qual cosa permet el seu ús des de l’àmbit urbà; com a l’interior d’edificis, soterranis i garatges baix rasants; com en llocs remots amb escassa cobertura en l’àmbit rural. També disposen de gran autonomia, ja que estan proveïts de bateries de gran capacitat i duració. Compten amb accessoris que permeten el seu ús amb la integració en els dispositius d’àudio integrats en el casc de protecció del bomber intervinent.

Tots estan equipats amb un polsador d’emergència que connecta directament amb la central de comunicacions del Consorci disposant automàticament de la seua localització i, com ha afegit el diputat David Vicente, “redunda en la seguretat dels bombers les 24 hores del dia, els 365 dies a l’any”. Així, l’adquisició garanteix que en cada servei d’emergència els bombers que intervinguen tindran un d’aquests equips de comunicació.

Explora más

Vinaros
2:37 am, April 24, 2024
temperature icon 10°C
L: 8° H: 10°
Feels like 8.7 °C cielo claro
Humidity 58 %
Pressure1016 mb
Wind 41 Km/h