La Diputació amplia el fons artístic amb l’adquisició de cinc obres d’art contemporani per valor de 39.092 euros

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, destaca que aquesta iniciativa “servirà per a ajudar i promocionar la creació artística i cultural a la província”

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Cultura que dirigeix la diputada provincial Ruth Sanz, ha aprovat una resolució per a ampliar el fons artístic de la institució provincial amb l’adquisició de cinc obres d’art contemporani per valor de 39.092 euros. Aquesta proposta s’emmarca dins del procés iniciat fa tres anys per la Diputació de Castelló amb l’objectiu d’ajudar i promocionar la creació artística i cultural a la província.

Per a ampliar aquest fons, l’àrea de Cultura va obrir una convocatòria pública perquè es presentaren tant artistes com galeries de la província, i s’havia reservat una partida de 40.000 euros, el doble del pressupostat inicialment l’any passat.

Així, les obres que s’han adquirit són:

  1. ‘Two Beauties’ de Ramón Roig Segarra, i que ha sigut adquirida a la Galeria Cànem de Maria Pilar Dolz Mestre per 16.940 euros.
  2. ‘Una langosta mira la luna’ de Carlos Pesudo Martínez per 3.872 euros.
  3. ‘S. T.’, escultura de Miquel Gozalbo Torres adquirida a la Galeria Cànem de Maria Pilar Dolz Mestre per 9.680 euros
  4. ‘Puerta a la intimidad’ de Pablo Ferrer Rabanaque per 3.100 euros.
  5. ‘Te presiento’ de Marcelo Díaz García per 5.500 euros.

Es tracta del segon any en què se cita a artistes nascuts o amb base en la província perquè amplien el catàleg artístic de la diputació la qual cosa “servirà per a ajudar i promocionar la creació artística i cultural a la província”, ha assenyalat Sanz. A més, la diputada provincial ha explicat que l’actual equip de govern “vol enriquir les col·leccions de la institució i fomentar la seua capacitat de relatar la història recent de les arts visuals a la província”. Per això, el tema, la disciplina i la tècnica de producció de les obres és de lliure elecció.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló aposta per la màxima transparència i el rigor per la qual cosa s’ha constituït, per segon any consecutiu, un comité d’experts independent que ha fet les valoracions de les obres d’art.

Explora más

Vinaros
2:14 am, April 24, 2024
temperature icon 11°C
L: 8° H: 11°
Feels like 9.23 °C algo de nubes
Humidity 56 %
Pressure1016 mb
Wind 54 Km/h