Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació destina 3,9 milions d’euros a fomentar l’esport i ajudar als esportistes d’elit en la seua preparació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • En el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló per al trienni 2023-2024, el Servei d’Esports ha llançat la convocatòria d’ajudes a esportistes, clubs esportius, centres educatius i entitats privades que ha finalitzat amb la recepció de 738 sol·licituds
  • El diputat d’Esports, Iván Sánchez, enaltix “l’agilitat dels tècnics d’esport en la tramitació d’ajudes per a aconseguir que puguen accedir a elles tots els interessats amb la finalitat de dur a terme la promoció de l’esport, tant en l’organització d’esdeveniments, com en el suport a esportistes”

El Servei d’Esports de la Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa una línia de subvencions per un import de 3,9 milions d’euros per a fomentar l’esport, l’activitat física i ajudar als esportistes d’elit de la província en la seua preparació durant l’exercici 2024.

El diputat d’Esports de la institució provincial, Iván Sánchez, ha destacat que “un dels grans objectius de l’equip de Govern Provincial és promocionar la província de Castelló com a territori idoni per a la realització d’esdeveniments esportius durant tot l’any”. Per això, “resulta fonamental fer costat als clubs esportius i entitats privades perquè el calendari d’esdeveniments esportius de Castelló sume nous esdeveniments”.

De la mateixa manera, el diputat ha insistit en la importància de fer costat als esportistes castellonencs perquè ells són “els grans ambaixadors d’esta terra, els que eleven el nivell de Castelló i el convertixen en el bressol de grans professionals de l’esport”.

Així doncs, en el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló per al 2023-2024, el Servei d’Esports ha llançat una convocatòria d’ajudes a esportistes, clubs esportius, centres educatius i entitats privades que ha finalitzat amb la recepció d’un total de 738 sol·licituds.

El diputat provincial ha posat en valor el treball que han realitzat els tècnics de l’àrea d’esports per a desenvolupar estes subvencions i ha enaltit “l’agilitat en la tramitació d’ajudes per a aconseguir que puguen accedir a elles tots els interessats amb l’objectiu de dur a terme la promoció de l’esport, tant en l’organització d’esdeveniments, com en el suport a esportistes”. “Amb estes ajudes, complim amb la paraula donada i vam demostrar, de nou, ser una Diputació àgil i resolutiva”, ha enaltit Iván Sánchez.

D’esta manera, les ajudes han estat enfocades en cinc línies d’actuació. En primer lloc, es destinarà 200.000 euros a beques per a esportistes amb resultats oficials. Esta convocatòria ha rebut un total de 212 sol·licituds. D’altra banda, es contempla la concessió d’ajudes a esportistes amb desplaçaments internacionals, per un import de 70.000 euros. En este cas, han sigut 23 esportistes castellonencs els que han sol·licitat l’ajuda.

Estes subvencions també van dirigides a entitats privades per a l’organització d’esdeveniments esportius a la província que, en este cas, han sigut 195 les empreses que han sol·licitat l’ajuda. L’import econòmic que es destinarà és de 700.000 euros.

A més, la Diputació de Castelló destinarà 100.000 euros a centres educatius de Secundària per a la realització d’activitats físiques que es realitzen en el medi natural. Esta convocatòria, que té com a objectiu fomentar l’activitat física entre la població jove, ha rebut 119 sol·licituds.

I, finalment, es contempla la concessió d’ajudes, per un import de 350.000 euros, a clubs esportius. En total han sigut 189 els que han sol·licitat l’ajuda. Les subvencions es destinaran a finançar les activitats derivades dels entrenaments i les competicions dels clubs.

Així doncs, el diputat Iván Sánchez ha explicat que “ara estem en el procés de revisió de documentació, esmena per part dels esportistes i entitats privades i la posterior valoració de les sol·licitades per a realitzar la resolució de la convocatòria”.

A més, el diputat provincial ha anunciat que “el Servei d’Esports, dins d’esta línia de subvencions, està gestionant un total de 17 convenis singulars per a esdeveniments esportius d’especial interés i altres activitats singulars de caràcter esportiu com el suport a la Càtedra Oncologia i Esport de la Universitat Jaume I”.

Finalment, Iván Sánchez ha incidit en què la institució provincial, amb l’objectiu de continuar impulsant a la província de Castelló com a escenari esportiu, continuarà recolzant l’esport i als esportistes per a “continuar recol·lectant nous èxits i sumar riquesa en este territori”. És per això que, el Servei d’Esports està treballant en les beques dirigides als esportistes de la província que assistiran als Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 que s’aprovaran una vegada haja acabat la cita olímpica.

Explora más

Vinaros
3:22 am, June 19, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 23°
Feels like 21.03 °C cielo claro
Humidity 85 %
Pressure1011 mb
Wind 3 Km/h