Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació enaltix el valor de la tòfona negra com a generador de riquesa a l’interior de la província

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, visita la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat i mostra el compromís de la Diputació per a “divulgar i valorar la tòfona com un element gastronòmic que forma part de l’economia de moltes famílies”
  • Este diamant negre no sols és un manjar exclusiu és també un símbol de la riquesa culinària i cultural de la província de Castelló, un element de gran valor per a les nostres zones rurals”, destaca el vicepresident

El vicepresident i responsable de l’àrea Turística de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, ha visitat, este matí, la XX Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat a Culla i ha enaltit el valor de la tòfona negra com a generador de riquesa i oportunitats a l’interior de la província de Castelló.

Esta consolidada fira s’ha erigit com una cita ineludible per als amants d’este preuat fong, ja que la celebració de la fira coincidix amb l’època de major aroma i sabor de les tòfones negres. Pel que el vicepresident ha destacat la importància de “recolzar iniciatives com esta que donen a conéixer la qualitat dels nostres productes i generen activitat en els nostres municipis, però també obrin oportunitats econòmiques a les empreses vinculades a este sector a la província de Castelló”.

En este sentit, Andrés Martínez ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló per a “divulgar i valorar la tòfona com un element gastronòmic que forma part de l’economia de moltes famílies”. “Hem d’apreciar i donar suport als productes que naixen a la nostra terra i hem de fer-ho posant-los en valor i mostrant-los al món”, ha assenyalat el diputat de Turisme.

Eixe és l’objectiu que perseguix la Diputació de Castelló per a “donar a conéixer la qualitat dels nostres productes, a través de la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, i que servisquen com a generadors d’oportunitats per als nostres pobles de l’interior”, ha destacat el vicepresident.

I és que, tal com ha comentat el diputat de Turisme, “este diamant negre no sols és un manjar exclusiu, és també un símbol de la riquesa culinària i cultural de la província, un element de gran valor per a les nostres zones rurals”.

Així doncs, durant la jornada de hui i demà diumenge, multitud d’amants de la gastronomia, truficultors, empreses vinculades al sector, vivers i hostalers es congregaran entorn d’esta preuada matèria primera. “És una oportunitat única per a conéixer i descobrir els encants de Culla, però també per a conéixer els secrets d’este benvolgut fong, degustar-lo i comprar productes que naixen a Castelló”, ha expressat Andrés Martínez.

En este sentit, el vicepresident de la Diputació de Castelló ha assegurat que “Castelló té en la seua terra una infinitat de productes que la situen en el top mundial de la gastronomia, i un d’ells és la tòfona negra. Este fong s’ha convertit en un producte molt benvolgut en les millors cuines per la seua especial aroma”.

Pel que ha ressaltat la importància de celebrar fires d’estes característiques, que no sols servixen per a dinamitzar l’economia a l’interior de Castelló, sinó que “contribuïxen a continuar posicionant la província de Castelló com un destí gastronòmic de qualitat”, ha enaltit Andrés Martínez.

Explora más

Vinaros
11:29 pm, June 22, 2024
temperature icon 24°C
L: 21° H: 24°
Feels like 23.91 °C nubes
Humidity 56 %
Pressure1018 mb
Wind 9 Km/h