Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació exposa el Pla de Digitalització de la xarxa d’abastiment d’aigua en congressos a Madrid i València

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Tècniques de l’àrea de Sostenibilitat presenten els projectes pilot del pla de digitalització per a l’eficiència hídrica a Vistabella, Argelita i Torre d’en Besora
  • Garcia: “Som capdavanteres en la transició cap a un model més eficient i econòmic de gestió amb els ajuntaments i la ciutadania ha de saber-ho”

El departament de Cicle Integral de l’Aigua, de l’àrea de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló, ha presentat els projectes pilot vinculats al Pla de Digitalització de la xarxa d’abastiment d’aigua potable als municipis de la província en els congressos Conama 2022 a Madrid i YWP SPAIN a València.

En concret, l’enginyera Ana Fito ha presentat a Madrid el projecte de la digitalització de la xarxa d’abastiment en alta de 25 municipis de la província, en el qual es va monitoritzar la xarxa mitjançant la instal·lació de dispositius de mesurament de caudal d’eixida de captacions i conduccions d’alguns depòsits, així com la posterior integració de les dades en la plataforma Smart Villages de la Diputació.

“La xarxa de Comunicació LoRa instal·lada es podrà aprofitar en un futur per a integrar dispositius relacionats amb altres serveis municipals, com la gestió de residus i lluminàries, entre altres”, ha explicat Fito.

Per altra banda, Jenifer Pérez ha presentat a València les tres experiències pilot en Argelita, la Torre d’en Besora I Vistabella del Maestrat per a la digitalització de l’abastiment del cicle de l’aigua mitjançant la instal·lació de cabalímetres i mesuradors de qualitat de l’aigua amb el sistema de telelectura i posterior integració de la plataforma Smart Villages.

Seguidament, Pérez ha exposat de com es pretén extendre a tot l’àmbit provincial, “aprofitant la primera convocatòria d’ajudes del PERTE de Digitalització del cicle de l’aigua”.

Per la seua banda, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha valorat “la importància dels projectes de modernització i eficiència de recursos municipals que portem a terme les administracions públiques”. “Estem donant sentit estratègic a institucions com la Diputació, on estem sent capdavanteres en la transició cap a un model més eficient i econòmic de gestió amb els ajuntaments. La ciutadania ha de saber-ho i per això cal explicar-ho en tots els fòrums possibles”.

Explora más

Vinaros
1:55 am, June 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 21°
Feels like 20.5 °C cielo claro
Humidity 86 %
Pressure1011 mb
Wind 7 Km/h