La Diputació ha aplicat aquesta setmana nous tractaments contra els mosquits

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Aquesta actuació forma part del Pla Provincial Contra els Mosquits per continuar amb el control de la proliferació de l’insecte, tot i la baixada de les temperatures

La Diputació de Castelló continua amb els tractaments contra els mosquits a tota la província i aquesta setmana actuarà en 60 localitats de l’interior i la costa, incloent Vinaròs, on dimarts ja es van aplicar les fumigacions. Recordem que el Govern Provincial s’encarrega d’actuar a les marjals, zones humides i entorn natural dels termes municipals, mentre que els ajuntaments es fan càrrec dels tractaments en els nuclis urbans.

Cal assenyalar que des de la mateixa Diputació insisteixen que s’opta per les fumigacions terrestres, perquè són les que resulten més efectives tant per als exemplars adults com a les per a larves.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat la implicació del Govern Provincial, que des del mes de maig, actua de forma periòdica a l’entorn rural de Vinaròs, a més d’oferir assessorament i analítiques perquè l’Ajuntament aplique els tractaments al nucli urbà. Segons comentava és important disposar del suport de la Diputació per garantir una major eficiència de les fumigacions i mantenir a ratlla la proliferació dels mosquits.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha indicat que hi ha reservada una partida de 205.000€ per si es produeixen fortes precipitacions a la província i cal aplicar tractaments aeris, en aquelles zones que no es pogués accedir a peu. En aquest sentit, remarcava que aquestes fumigacions es realitzarien sempre i quan les autoritze la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Explora más

Vinaros
4:22 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 21°
Feels like 19.78 °C cielo claro
Humidity 60 %
Pressure1020 mb
Wind 34 Km/h