La Diputació inverteix 400.000 euros per a impulsar l’II Circuit Provincial Cultural amb 152 actuacions en 121 municipis

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El president de la Diputació, José Martí, felicita la diputada de Cultura, Ruth Sanz, per renovar una iniciativa que va nàixer en 2021 amb notable acceptació del públic, i que en la present edició implicarà 32 companyies o empreses culturals radicades en el territori

La Diputació de Castelló impulsa el Circuit Cultural Provincial de 2022, amb el qual invertirà 400.000 euros per a la programació de 152 actuacions culturals amb 53 espectacles diferents en 121 municipis, de la posada en escena dels quals s’encarregaran 32 companyies radicades a les comarques de Castelló. Es tracta de la segona edició d’un projecte implementat en 2021 per l’actual equip de govern progressista de la institució, que va suposar un rotund èxit per la qualitat de l’oferta i la gran acceptació que va obtindre entre el públic.

Sobre la posada en marxa de la segona edició d’aquest programa, el president José Martí ha argumentat que «quan parlem d’impulsar mesures per a fer front al repte demogràfic i posar fre a l’èxode rural, també ens referim a la cultura». Des del seu punt de vista, «si de veritat ens creiem el que diem, la cultura i l’entreteniment han de ser accessibles al conjunt de la població, també per als qui resideixen en pobles molt xicotets amb escassos recursos i poc poblats».

Per això, explica, «ens esforcem per programar espectacles dignes i de qualitat, també en els xicotets pobles d’interior». A més, recorda que «generem un cert nivell d’activitat econòmica i ocupació, ja que les actuacions que es programen són a càrrec de grups de companyies o empreses culturals conformades per professionals de municipis de la província de Castelló».

Èxit de Ruth Sanz

 

El president considera que «estem davant un gran encert de la nostra diputada de Cultura, Ruth Sanz, i tot el seu equip de l’àrea de Cultura, que avança amb pas ferm cap a la consolidació».

Per part seua, Sanz ha recordat que la primera edició del Circuit Cultural Provincial en 2021 va resultar tot un èxit, «a pesar que es va realitzar enmig de les restriccions que per la pandèmia marcaven les autoritats sanitàries». La diputada ha mostrat la seua satisfacció «pels resultats collits en aquells moments d’incertesa i màxima dificultat». A més, ha mostrat el seu convenciment que la realització d’aquesta mena d’espectacles «afavoreix la cohesió territorial i social i ens ajuda a democratitzar la cultura».

Ruth Sanz ha agraït finalment «la col·laboració dels ajuntaments perquè el circuit siga una realitat», al mateix temps que fa una crida a la població «perquè participe i es divertisca amb aquesta iniciativa que impulsa la Diputació de Castelló».

Explora más

Vinaros
9:28 pm, March 1, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 15°
Feels like 10.66 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h