Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació licita les obres d’accés al Castell de Polpís

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Els treballs de condicionament tindran un pressupost total de 128.731,61 euros

La Diputació de Castelló ha publicat el plec de condicions per a adjudicar l’obra d’accés al Castell de Polpís, declarat Bé d’Interés Cultural i propietat de l’entitat provincial. Les obres, que comptaran amb un pressupost total de 128.731,61 euros, començaran en unes setmanes i es pretén executar-les al llarg del primer semestre del 2023. El termini per a presentar les propostes finalitza el 17 de gener.

Gràcies a la celeritat amb la qual s’ha tractat l’expedient, el Castell de Polpís comptarà amb un accés totalment renovat abans que finalitze aquesta primera meitat d’any, que ajudarà en gran manera al fet que els visitants puguen accedir al monument sense patir cap mena de complicació.

La reforma de l’accés que es pretén dur a terme consisteix, en primer lloc, a buidar d’espècies arbòries l’àrea precisa, amb retirada de les restes d’arbres després de la poda que puguen impedir la formació del nou accés, i el desbrossament d’aquesta zona.

A continuació, l’empresa licitadora haurà d’excavar les rases per a realitzar una fonamentació correcta, respectant en tot moment les formacions rocoses que es troben en els voltants, i aprofitant les mateixes amb la finalitat de no picar roca per a posteriorment aportar de nou material.

Posteriorment s’executaran els murs de contenció del propi camí i la fonamentació de la sendera, per a finalment realitzar la base de formigó del propi vial de nova creació, que facilitarà l’accés al recinte medieval de Santa Magdalena de Polpís.

Per a Ruth Sanz, diputada de Cultura, «aquesta actuació és fonamental, ja que un element patrimonial tan important com és el Castell de Polpís no podia ser visitat en condicions per culpa del difícil accés. Després d’aquesta obra, qualsevol persona podrà accedir sense problema al monument i gaudir d’un element més del patrimoni que ofereix la nostra província».

Explora más

Vinaros
2:38 am, June 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 22°
Feels like 19.86 °C cielo claro
Humidity 85 %
Pressure1011 mb
Wind 3 Km/h