La Diputació reafirma la seua aposta per la narrativa en valencià amb el lliurament del premi Josep Pascual Tirado a l’escriptor Pau Beltrán

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Ruth Sanz, diputada de Cultura, ha recalcat que la promoció del valencià «és fonamental per a la Diputació de Castelló, des d’on fem una aposta ferma per la normalització i promoció de la nostra llengua»

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presidit aquesta vesprada l’acte de lliurament del XXIII Premi de Narrativa Breu ‘Josep Pascual Tirado’, que enguany ha anat a les mans de l’escriptor Pau Beltran Salas per la seua obra ‘Contes Antibiogràfics’.

Sanz, que ha donat l’enhorabona al guanyador i als organitzadors per la iniciativa, ha subratllat que els premis «compleixen l’objectiu de promoure la promoció de la literatura en valencià i, a més, difonen la figura d’un dels nostres escriptors referència, Josep Pascual Tirado.

La promoció del valencià, com destaca la diputada de Cultura, «és fonamental per a la Diputació de Castelló, des d’on fem una aposta ferma per la normalització i promoció de la nostra llengua». Per a Ruth Sanz, «és important que el teixit associatiu de la nostra província treballe en pro de la nostra llengua i més, com és aquest cas, amb el ferm propòsit de rememorar i promoure la figura del Josep Pasqual Tirado en aquest premi de narrativa breu».

El guanyador, Pau Beltrán, rebrà un premi dotat de 3.000 euros per part de la Diputació de Castelló, que manté el seu compromís amb un certamen organitzat per la Federació Colles Castelló i la Llibreria Babel de Castelló amb la col·laboració d’Unària Edicions, que s’encarregarà de la publicació de l’obra.

En l’acte han estat presents el regidor de Festes de l’Ajuntament de Castelló, Omar Braina; la Reina de les Festes de Castelló, Selene Tarín; l’escriptora guanyadora de la primera edició del premi, Reis Lliberós; María Victoria Pascual, presidenta del jurat; Amàlia Díaz, d’Unària Edicions; Mònica Marco Galán, de la Federació de Colles; Pere Duch, de la Llibreria Babel, i Joan Josep Trilles, de la Colla El Mitget i coordinador del premi.

Pau Beltrán, que resideix a Albocàsser, s’uneix així a una llista de vint-i-dos guanyadors formada per Reis Lliberós, Nel·lo Navarro (dues vegades), Xavier Mínguez, Pasqual Mas, Vicent Pallarès, Albert Garcia, Joan Andrés Sorribes, Pep Castellano, Jordi Sebastià, Joan Baptista Campos, Leandre Iborra, Víctor Garné, Manuel Roig, Ximo Ramos, Carles Bellver, Miguel Torija, Roberto Tormo, Rosa M. Miró Pons, Guillem Rosselló, Xavier Vidal i Germà Garcia.

Explora más

Vinaros
3:35 am, March 16, 2023
temperature icon 10°C
L: 10° H: 14°
Feels like 9.25 °C algo de nubes
Humidity 78 %
Pressure1016 mb
Wind 1 Km/h