La Diputació reitera el seu suport per segon any consecutiu al sector citrícola en la construcció d’insectaris per a combatre el cotonet

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, destaca en una visita a l’insectari de la cooperativa de Sant Isidre de Castelló, que han duplicat les ajudes fins a arribar als 100.000 euros

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha visitat l’insectari de la Cooperativa de Sant Isidre de Castelló impulsat pel Sindicat de Regs on ha reiterat el suport de la Diputació de Castelló al sector citrícola, per segon any consecutiu, en la construcció d’insectaris per a combatre el cotonet de Sud-àfrica.

Pérez ha assenyalat que aquest suport s’ha materialitzat amb les ajudes a insectaris per a cooperatives que, enguany, s’ha duplicat en passar de 50.000 a 100.000 euros per a sostenir amb personal els insectaris construïts l’any anterior.

«És la primera vegada que la Diputació de Castelló activa unes ajudes d’aquestes característiques i ho hem fet perquè creiem que és fonamental i necessari ajudar les cooperatives a costejar aquestes despeses», ha assenyalat Pérez.

A més, el diputat provincial també ha recordat que la Diputació de Castelló participa en un projecte de proves amb feromones amb la Universitat Politècnica de València, i també estan realitzant una prova pilot en la zona de Pinella de Vila-real.

«Les administracions hem de ser un instrument per a ajudar a combatre aquesta plaga que afecta la citricultura i, des del minut zero, així ho estem fent», ha afegit.

A la visita també han assistit el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, el director general de la Conselleria d’Agricultura, Antonio Quintana, i el president del Sindicat de Regs, José Cueva.

Explora más

Vinaros
10:51 pm, March 1, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 13°
Feels like 9.3 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h