- Figueroles, Benafigos, Zucaina, Azuébar i Todolella es convertiran en l’escenari de la XI edició del Festival de Curtmetratges ‘Cortometrando’ que es presenta a Les Aules
-
- El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, destaca “el ferm compromís de la institució provincial pel cinema i la cultura com a plataforma per a la promoció turística”
-
- Clausell felicita els seleccionats: Héctor Martín, amb ‘Las Musas’; Ibán Asensio, amb ‘Sofía’; Paula Lorenzino, amb ‘Ocho Pasos’; Marcos Luis Hernando, amb ‘Y si nada funciona?’; i Nerea Pavón, amb ‘Comerte a besos’
El Pati de Les Aules ha acollit la presentació de l’onzena edició del Festival de Curtmetratges ‘Cortometrando’ amb el qual la Diputació de Castelló busca difondre el talent creatiu del seté art de la província. Així ho ha manifestat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, qui ha assegurat que “la província de Castelló està repleta de talent i qualitat. La nostra terra compta amb grans professionals del sector cineasta que cada any sorprenen el públic amb peces úniques”.
El diputat de Cultura, que ha estat acompanyat pel director del festival Sergi González, ha reconegut que “la província de Castelló és terra d’artistes i hem de donar-los les eines necessàries per a difondre el seu talent creatiu i, de la mateixa manera, promocionar les virtuts turístiques dels municipis de Castelló”. Perquè el cinema és “la millor excusa per a impulsar la dinamització dels municipis de l’interior de la província”, ha subratllat Clausell, qui ha ressaltat el posicionament que ha aconseguit ‘Cortometrando’ entre el sector cineasta i de producció audiovisual de la província al llarg d’estos anys.
Durant la presentació d’esta onzena edició, s’ha fet lliurament de les claquetes amb les quals cada equip arrancarà el rodatge de cada escena als cinc directors finalistes. Estos són, Héctor Martín, que rodarà ‘Las Musas’; Ibán Asensio, que dirigirà ‘Sofía’; Paula Lorenzino, que rodarà ‘Ocho Pasos’; Marcos Luis Hernando, amb ‘Y si nada funciona?’; i, finalment, Nerea Pavón, que presentarà el curt ‘Comerte a besos’. Tots ells han estat recolzats durant l’acte pels alcaldes i alcaldesses dels municipis en els quals s’iniciarà el rodatge en les pròximes setmanes.
Així, el diputat de Cultura ha explicat que “‘Cortometrando’ és l’únic concurs provincial amb ajudes a la producció” i ha destacat “el ferm compromís de la institució pel cinema i la cultura com a plataforma per a la promoció turística”. I és que la implicació de la Diputació de Castelló amb este festival és “màxima”, ha ressaltat Clausell, perquè, “no sols posa en valor el talent dels nostres professionals, sinó que a més ajuda a difondre virtuts dels nostres pobles, pretén donar a conéixer els racons més bonics de la província”.
I és que tots els curts es rondaran en localitats de la província. Cinc municipis de Castelló s’ompliran de cultura i càmeres per a la gravació de cinc curts que optaran al Millor Curtmetratge de 2023. Així, els escenaris cinematogràfics municipals finalistes que difondran les seues virtuts turístiques enguany són Figueroles, Benafigos, Zucaina, Azuébar, i Todolella.
“Xicotetes localitats de la nostra província que atresoren un patrimoni incalculable”, ha destacat el diputat de Cultura. En este sentit, Alejandro Clausell ha ressaltat que al costat de la projecció cultural i turística, ‘Cortometrando’ afavoreix al desenvolupament econòmic municipal de les localitats protagonistes, ja que plena el poble d’activitat i oportunitats. “Permet fer del cinema una immillorable eina de promoció turística de la nostra província, i, especialment, dels pobles de l’interior”, ha apuntat el diputat.
Una iniciativa que permet reivindicar i difondre l’excel·lent patrimoni natural, cultural, arquitectònic i fins i tot històric de Castelló i en el qual la Diputació destinarà 1.000 euros per a la producció de cada obra. “Amb este festival, convertim a la nostra gent i patrimoni en el millor guió per a donar a conéixer la província i els seus innombrables encants a través de la pantalla”, ha emfatitzat Alejandro Clausell.