La Diputació reivindica el vessant artístic de la ceràmica amb el programa CeramicRes

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, destaca la “capacitat d’un producte excel·lent” que “en mans de la creativitat dels artistes adquireix formes de bellesa insuperable. És un valor afegit per a Castelló”
  • Vicente Pallarés considera que “en un moment tan crític per al sector, donar suport a iniciatives que reivindiquen el seu potencial a tots els nivells és un deure”. “Saber que la ceràmica és un tresor i posar-lo en valor és un orgull per a esta Diputació”

La Diputació Provincial de Castelló torna a donar suport a l’avantguarda, creativitat i desenvolupament del vessant artístic de la ceràmica amb una nova edició del programa CeramicRes. “Una aposta per la faceta més lliure i imaginativa del nostre producte estrela que celebra la capacitat d’este material per a adaptar-se i formar escultures d’una bellesa pura i sorprenent”.

Així ho ha manifestat el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Vicent Pallarés, que torna a apostar per un programa que “ofereix una residència de creació ceràmica contemporània a quatre artistes seleccionats que fins al pròxim 27 de novembre tindran l’oportunitat d’investigar, créixer i descobrir en els diferents espais de treball d’este projecte organitzat pel col·lectiu Co-Net_”.

La Diputació Provincial “és aliada d’esta mena de compromisos que posen de nou a l’avantguarda la nostra ceràmica”. “I ho fa no sols en el pla industrial, en el qual estem absolutament compromesos amb el futur del sector. Ens impliquem també en la faceta més lliure i imaginativa que la ceràmica pot oferir a les mans dels artistes, perquè la seua avantguarda produeix obres úniques i singulars que el món contempla cada any en l’edició de la fira MARTE”.

Pallarés ha incidit en la voluntat “ferma i decidida” de la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, “de fomentar convenis que ens fan ser cada vegada més forts”.

“Perquè volem que el potencial de la ceràmica de Castelló que el món admira en les diferents fires internacionals a les quals acudim no sols mire cap al pla industrial, sinó també a l’artístic”. Per això “creiem que és crucial donar suport a programes com este amb el repte que la producció creativa amb la ceràmica de base aconseguisca l’èxit que mereix no sols a nivell nacional, sinó també internacional”.

Cal assenyalar que l’Alcora és enguany seu de la residència de creació ceràmica que fins al 27 de novembre mobilitza als quatre artistes seleccionats: ‘Recuerdo de*’, d’Almudena Lobera; ‘Nuevo orden, equilibrios del colapso’, de Pablo Bellot; ‘En la palma de sus manos’, de Monica Mays; i ‘Conjunto vacío’, de Luisa Pastor. Tots ells comparteixen “l’experiència de la investigació,

desenvolupament i creativitat” en els diferents espais de treball proposats a l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (ESCAL). “Una oportunitat per a fer gran a la ceràmica des d’un punt de vista artístic i defensar les ajudes que el Govern d’Espanya mereix donar a este motor econòmic de Castelló, la Comunitat Valenciana i Espanya”, ha rematat Pallarés.

Explora más

Vinaros
10:30 pm, March 1, 2024
temperature icon 10°C
L: 10° H: 13°
Feels like 8.7 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h