Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Diputació se suma per primera vegada al Fons contra el Despoblament amb una aportació de 1,4 milions d’euros per a 85 municipis de la província

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La partida forma part de la modificació de crèdits que aprovarà la corporació provincial el dijous 11 de març, ple extraordinari que ratificarà la incorporació de 15,7 milions d’euros procedents dels romanents

La Diputació de Castelló reforçarà aquest 2021 el seu suport als ajuntaments de la província amb la seua incorporació per primera vegada al Fons de Cooperació contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana, que suposarà sumar 1,4 milions d’euros més perquè els ajuntaments poden fer front a la crisi econòmica causada per la pandèmia.

Aquesta quantitat, segons ha destacat el president de la Diputació, José Martí, se sumarà als 1.300.000 euros que aporta al citat fons la Generalitat per a les comarques castellonenques, “per la qual cosa entre totes dues administracions injectarem 2,7 milions d’euros, que seran una eina més perquè els nostres alcaldes i alcaldesses puguen fer actuacions que permeten fer front al repte demogràfic”.

L’aportació de la Diputació forma part de la modificació de crèdits que té previst aprovar la corporació provincial el dijous 11 de març en un ple extraordinari, sessió plenària en la qual s’incorporaran 15,7 milions d’euros procedents dels romanents de la institució després de liquidar el pressupost de 2020. Així ho ha traslladat hui José Martí als representants dels diferents grups polítics de la Diputació en una Junta de Portaveus celebrada per a donar a conéixer els punts a debatre en el citat ple.

El Fons de Cooperació contra el Despoblament, que té naturalesa incondicionada i no finalista, ja va distribuir durant l’any passat 1.325.000 euros entre 79 municipis de la província. Ara, amb la participació de la Diputació de Castelló “reforcem el clar compromís que tenim amb els nostres municipis en aquesta situació d’emergència econòmica i social a causa de la pandèmia del coronavirus”.

Per a enguany la gran novetat és que es veuran beneficiats tots els municipis de la província de menys de 300 habitants, independentment que complisquen almenys cinc dels requisits contemplats en el decret del Consell que regula aquesta línia d’ajudes. De la resta, les estimacions de l’administració autonòmica és que el fons puga arribar entorn dels 85 municipis, sent tots ells de menys de 3.000 habitants.

Amb això, insisteix Martí que “el repte demogràfic i l’especial atenció als pobles xicotets ha de continuar sent una prioritat”, per la qual cosa considera important “coordinar esforços entre la Diputació i la Generalitat per a atendre les seues necessitats”.

Fons de Cooperació

La incorporació de romanents que s’aprovarà l’11 de març contemplarà a més, com ja va anunciar ahir el president de la Diputació, l’augment en 5,6 milions d’euros dels diners aportats per la institució provincial al Fons de Cooperació Municipal, per la qual cosa aquesta línia comptarà finalment amb 11,2 milions des de Diputació, als quals cal sumar 5,6 milions més de la Generalitat.

[themoneytizer id=”55754-16″]

 

Explora más

Vinaros
9:59 am, May 28, 2024
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.39 °C nubes
Humidity 69 %
Pressure1021 mb
Wind 12 Km/h