Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Fundació Carles Salvador de Benassal acull l’exposició «Escriptors valencians de l’exili»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • A Nadal, Benassal mostrarà al públic l’exposició promoguda per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb motiu de la celebració de l’Any dels Escriptors Valencians de l’Exili.

Del 22 al 29 de desembre de 2023 l’espai medieval del Forn de Dalt de Benassal, acollirà la mostra formada per dotze panells, que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país en busca d’asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil del 1936-1939.

La Fundació Carles Salvador ha contribuït en l’exposició amb l’aportació d’informació sobre el periodista i escriptor Alard Prats Beltran (1903-1984) nascut a Culla i d’ascendència benassalenca.

El dissabte 18 de novembre la Fundació Carles Salvador va aprovar la programació per a l’any 2024. El patronat, amb les noves incorporacions de l’Ajuntament de Benassal, va acordar l’organització d’una exposició en homenatge al periodista i escriptor Alard Prats Beltran, que mostrarà les cartes enviades al seu oncle Carles Salvador, des de l’exili, a Mèxic, i les obres custodiades en la seu de la Fundació. La mostra s’exhibirà a Benassal i a Culla.

D’altra banda, durant l’any 2024 es duran a terme els darrers actes dedicats al vessant teatral de Carles Salvador: es presentarà un segon estudi, en un volum que deixarà publicades totes les obres dramàtiques del Mestre, juntament amb representacions de les peces de teatre en diverses localitats.

La Fundació té previst encetar un nou cicle dedicat a la producció periodística i d’assaig del polifacètic Carles Salvador i ha encomanat a especialistes de la Universitat de València una antologia de textos periodístics i la realització de conferències per difondre l’obra.

Des de la mateixa Universitat de València s’ha oferit a la Fundació l’edició i estudi del diccionari castellà-valencià, amb 24.885 mots, inacabat i inèdit.

Com cada any, la Fundació ha enviat als centres educatius de Primària i de Secundària el tríptic del XVIè Concurs Literari i Fotogràfic, que impulsa, entre els estudiants, la producció literària en la nostra llengua i ofereix la participació en la ruta literària guiada per la part monumental de Benassal i la visita a l’Aula Museu Carles Salvador.

Explora más

Vinaros
10:17 am, May 28, 2024
temperature icon 23°C
L: 21° H: 23°
Feels like 22.99 °C nubes
Humidity 69 %
Pressure1021 mb
Wind 12 Km/h