Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Fundació Hospital Provincial professionalitzarà la seua gerència per a continuar avançant cap a la constitució de l’Institut d’Investigació Sanitària de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Segons el president de la Diputació, José Martí, es tracta d’un nou i important pas en el llarg procés que ha de culminar amb la constitució d’un centre de referència homologat per l’Institut Carles III

El Patronat de la Fundació de la Comunitat Valenciana Hospital Provincial de Castelló ha decidit hui aprovar una modificació d’estatuts en la qual es contempla la professionalització de la figura de la directora o director gerent per un període de quatre anys renovables. Així ho ha explicat el president de la Fundació i de la Diputació de Castelló, José Martí, qui ha assenyalat que es tracta de «un nou pas cap a la constitució de l’Institut d’Investigació Sanitària (IIS)» en el qual l’entitat treballa. Es tracta d’un projecte abanderat per la institució provincial que ha de culminar amb l’homologació de l’Institut Carles III, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació. En l’actualitat la gerència està ocupada per una treballadora de l’Hospital Provincial que compagina el càrrec amb l’acompliment de les seues funcions laborals.

El president recorda que «el camí cap a l’aprovació definitiva de l’el IIS és llarg i resulta imprescindible que estiga al capdavant de la Fundació un gestor administratiu a temps complet amb capacitat per a desenvolupar tasques tan importants com la direcció econòmica, prefectura de personal, execució de les decisions adoptades pel Patronat, representació del president en absència d’aquest, celebració de convenis, actes i contractes d’obres i subministraments, compliment de programes, o la relació amb altres organismes.

Martí explica que la nova gerència tindrà «un paper determinant en la realització dels tràmits administratius que comporta el camí cap a la constitució del futur institut. L’aposta per la professionalització d’aquesta figura és un nou pas que se suma a la recent construcció dels laboratoris de la Unitat de Teràpies Avançades de la Fundació que se situen a la Universitat Jaume I.

La Unitat de Teràpies Avançades, impulsada per la Fundació Hospital Provincial de Castelló, té com a objectiu fomentar la investigació en l’àmbit del desenvolupament de fàrmacs innovadors i de precisió, polímers terapèutics i biomarcadors funcionals en nanomedicina i diagnòstic molecular. Per a aquesta comesa, l’UJI ha cedit l’ús de 130 m², distribuïts en dos laboratoris i quatre despatxos que se situen en la Facultat de Ciències de la Salut.

El Patronat també ha aprovat en la seua reunió de hui el Pla d’Actuació Econòmica de Fundació per a 2023 en el qual es contempla un pressupost de 887.420 euros.

 

4032-3024-max
4032-3024-3

Explora más

Vinaros
2:47 am, June 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 23°
Feels like 19.86 °C cielo claro
Humidity 85 %
Pressure1011 mb
Wind 3 Km/h