• En total suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic per a recuperar més de 58.000 metres quadrats despai verd

El director general de Qualitat i Educació Ambiental Generalitat Valenciana, Joan Piquer, ha transmès a lAjuntament la confirmació de la signatura de lacta de replanteig per a linici de les obres de segellat lantic abocador. Es tracta dun pas molt important per a linici de les obres, que suposaran regenerar aquest espai degradat de la localitat.

Lalcalde, Guillem Alsina, ha qualificat aquesta notícia de molt positiva per al municipi i ha destacat que “gràcies al treball iniciat durant la passada legislatura i a la implicació de la Generalitat, a través del Pla Integral de Residus, per fi es podrà segellar de forma definitiva l’abocador”. En aquest sentit, assenyalava que amb la signatura de lacta de replanteig es preveu que les màquines comencen a treballar en les properes setmanes, en unes obres que sallargaran aproximadament 11 mesos.

Pel que fa al projecte, Alsina destacava que es tracta dunes obres complexes que requeriran aplicar diferents capes terra, làmines geotextils, malles, sortides de gas i una xarxa de canonades per evacuar les aigües pluvials al riu Cervol. En aquest sentit, comentava que se seguiran totes les directrius marcades per la Unió Europea i també per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per garantir el segellat correcte de l’abocador. El projecte també preveu instal·lar 34 pous de desgasificació i canonades per lixiviats que puga sortir de l’abocador per conduir-lo fins a la depuradora. Així mateix, un cop finalitzat s’envoltarà tot el perímetre amb xiprers per integrar-ho amb la resta del paisatge.

Hugo Romero, regidor de Transició Ecològica, afegia per a finalitzar que “el projecte de segellat de l’antic abocador és una acció molt necessària per a la millora d’aquest espai a Vinaròs i treballarem al costat de la Generalitat Valenciana perquè les obres es duguen a terme en el temps establit i complint amb la normativa”.