La sanitat no és un negoci, és un dret

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El PSPV-PSOE de Benicarló insta al PP a “deixar de fer política rastrera” perquè “amb el joc brut no aconseguiran esborrar la seua nefasta gestió en la sanitat pública”

No contents amb afonar la sanitat pública del poble amb la seua nefasta gestió, i en un nou acte de cinisme, els populars de Benicarló manipulen les dades de manera injusta i pretenen prendre’ns per necis. Ho demostrem:

D’entrada, quan Ximo Puig va entrar al govern de la Comunitat Valenciana, a l’hospital de Vinaròs hi havia una tercera planta tancada, per falta de personal. El govern de Ximo Puig va crear 30 places estructurals per poder obrir-la. Per lluitar contra la pandèmia, es van prendre mesures urgents contractant personal temporal. Però és que aquest any, la Comunitat Valenciana ha creat 6.000 places noves estructurals, de les quals 1.600 són per a l’atenció primària i la resta per a l’assistència hospitalària. Centrant-nos a l’hospital de Vinaròs, són 66 places noves en aquesta tongada. Però si comparem amb les dades d’abans de la pandèmia, a l’hospital de Vinaròs, hi ha 110 places estructurals més, per sempre, no conjunturals o temporals. Si li sumem les 30 places abans esmentades, els números canten. A l’hospital de Vinaròs hi ha 140 places més que quan governava el PP. És això una retallada Sr. Redorat? No serà que el PP de Benicarló havia preparat la nota de premsa per a la Comunitat de Madrid i s’han errat?

Pel que fa a les inversions i mitjans tècnics:

A l’última legislatura del PP, hi va haver inversions per 1 milió d’euros, aproximadament.

Detallem, amb el Govern de Ximo Puig, les inversions realitzades a l’hospital de Vinaròs:

  • 2017: 398.543
  • 2018: 702.322
  • 2019: 935.571
  • 2020: 1.267.689 + 272.652 en obres del soterrani
  • 2021: 850.214

Total fins ara: 4.426.991 euros.

És això una retallada? És més, per si encara no s’ha adonat, li expliquem en qué s’han invertit aquestes xifres:

Primerament en digitalització i tecnologia, en les obres per acollir l’aparell de ressonància que, abans d’aquesta inversió, els pacients havien de viatjar a Castelló, Se’n recorde d’això Sr. Redorat?

A més a més, s’ha modernitzat i ampliat la farmàcia de l’hospital i s’han canviat els llits. Llits que, per cert, estaven a les habitacions des que es va inaugurar l’hospital comarcal. En els 19 anys que va governar el PP, no van canviar ni un llit.

Ara sí, els hem de reconèixer un fet que sí va ocórrer a mans del PP: Van privatitzar part de la sanitat.

En canvi, quan va arribar el govern de Ximo Puig, les primeres mesures van ser la compra d’un medicament per al tractament de l’Hepatitis C, que el PP no va voler comprar. 9000 persones de la Comunitat Valenciana, moltes d’elles d’aquesta comarca, es van tractar i curar en aquest hospital Comarcal de Vinaròs. També vam eliminar el copagament dels medicaments als pensionistes.

Això, Sr. Redorat, són “políticas lesivas”? Això és el desmantellament que està patint l’Hospital de Vinaròs a les mans del PSOE?

Som conscients que falten moltes coses i d’altres que s’han de millorar a l’Hospital Comarcal, però estem treballant, i molt, en aconseguir-ho. Sense anar més lluny, la Conselleria va presentar, en data 28 de març de 2022, un projecte de decret per regular l’ocupació de llocs de difícil cobertura, i la regulació de les aliances estratègiques.

En canvi, vostés al que es dediquen és a aplaudir des de la tribuna als sanitaris, treballadors i treballadores d’una sanitat pública minvada pels governs del PP. Ja que, quan governava el PP, es va congelar la taxa de reposició en l’administració pública i com a conseqüència va disminuir el nombre de personal sanitari, educatiu i administratiu. A més a més, des de alcaldia fem un recordatori i és que “El PP va ser l’únic en votar en contra de cobrir 26 vacants al consell del consorci de l’Hospital Provincial. És la hipocresia del Partit Popular que es posa darrere d’una pancarta exigint personal i vota en contra de les propostes de contractació del personal en els òrgans de decisió”.

Per últim, Sr. Redorat, deixe de fer política rastrera. Amb això no aconseguiran esborrar la nefasta gestió del PP en la sanitat pública valenciana. Ens dona la sensació que vosté desconeix el que són les competències de les administracions i l’àmbit competencial de la nostra diputada provincial. Aprofitem per a recordar-li, que l’Alcaldessa de Benicarló i Diputada Provincial, té delegació de competència en participació, transparència, modernització, informàtica i noves tecnologies i hospital provincial.

No volem acabar sense agrair al personal de l’Hospital Comarcal, així com a l’atenció primària i resta de serveis del Departament de Salut de Vinaròs, el seu immens esforç, dedicació i professionalitat tant abans, com durant i després de la pandèmia. Vosaltres heu sigut part fonamental en la lluita i esperem que, amb el vostre treball diari, pugueu continuar sent un dels pilars fonamentals de l’Estat del Benestar.

Explora más

Vinaròs,ES
5:28 pm, September 20, 2022
temperature icon 26°C
L: 26° H: 27°
Feels like 26.27 °C nubes dispersas
Humidity 58 %
Pressure1016 mb
Wind 16 Km/h