Imatge del rescat d’una noia a Santa Bàrbara. Foto: Cedida
Esllavissada al pantà d’Ulldecona. Foto: xarxes socials

 

Les Terres de l’Ebre estan rebent aquest diumenge la part més dura del temporal DANA que ha obligat a activar el pla INUNCAT a tot el sud de Catalunya. Les pluges són de caràcter torrencial i els danys comencen a ser visibles i preocupants durant aquest matí. Meteocat destacava a les 8:30 hores que “la precipitació afecta principalment a les Terres de l’Ebre i és localment torrencial a més, va acompanyada d’un notable aparat elèctric. El Montsià estan rebent la part més important, i Protecció Civil ha publicat una alerta demanant a la població d’Alcanar (que divendres commemorava el segon anys dels aiguats que van convertir el poble en una piscina) el confinament de tot el municipi en previsió de possibles inundacions i que pugin a les plantes superiors dels habitatges. El servei Català de Trànsit actualitzava informació a les 10:32 hores sobre l’estat de la xarxa viària ebrenca:

A les interrupcions en la mobilitat se li han de sumar també els talls a les línies de ferrocarril entre l’Aldea i Ulldecona. Les línies afectades són lR-15, R16 i R17.

Els Bombers havien acumulat 119 avisos per incidències des d’ahir a les 19:30 hores originats a les Terres de l’Ebre d’un total de 136 arreu del país:

 

216 litres a Alcanar, 61,4 en només 30 minuts

A les 10 hores del matí, destaquen registres com els 216 litres d’Alcanar (61,4 dels quals només 30 minuts), els 190,5 litres de Mas de Barberans (50,6 en tan sols mitja hora), els 148 litres del PN dels Ports, els 132 litres de l’Hospitalet de l’Infant, els 136 litres de Tivissa o els 118 litres de l’Ametlla de Mar (on en 30 minuts s’han superat els 40 mm de precipitació), segons dades de les estacions del Meteocat i Meteoclimatic. A Alcanar s’ha tallat la circulació de vehicles a la zona de l’Angol i s’han produït incidències per acumulació d’aigua a la urbanització Serramar.

Santa Bàrbara

Santa Bàrbara està rebent de valent, fins al punt que una jove veïna del poble ha estat arrastrada dins del seu cotxe i ha aconseguit sortir pujant-se a un arbre d’on ha estat rescatada pels Bombers amb una corda.