L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i l’EGM del polígon El Campaner s’uneixen en la reclamació d’una eixida de l’AP-7 a Alcalà de Xivert

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Avui s’ha formalitzat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Entitat de Gestió i Modernització que integra a les empreses del polígon industrial

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del polígon industrial El Campaner han formalitzat avui el conveni de col·laboració entre tots dos organismes. Per part de l’Ajuntament, ha rubricat el document l’Alcalde, Francisco Juan, i per part de l’EGM, el seu president Urs Odermatt. L’Associació d’Empresaris d’Alcalà-Alcossebre i Obsedi Maestrat Litoral han estat presents en l’acte, donant el seu suport a aquesta nova etapa en la gestió de l’àrea industrial d’Alcalà de Xivert.

El conveni, aprovat en sessió plenària de l’Ajuntament, recull com un dels seus fins més importants l’obtenció de la classificació d’àrea industrial avançada, per la qual cosa des de l’Ajuntament i l’EGM s’establiran les necessitats, prioritats i actuacions a realitzar en àmbits com a infraestructures, medi ambient, comunicacions, serveis, mobilitat o seguretat. Per a això, s’establirà un pla d’actuació anual. L’Ajuntament es compromet a continuar concorrent a subvencions autonòmiques per a la millora del polígon i a complir amb les seves obligacions relatives a garantir la infraestructura viària, prevenció i extinció d’incendis, neteja, planejament urbanístic o seguretat. En el cas del EGM figuren entre les seves funcions la gestió integral de l’ens, actuacions de comunicació de l’àrea empresarial, relacions amb institucions, col·laborar amb les administracions, etc.

Tant l’Alcalde com el president de l’EGM han coincidit en la necessitat de millorar les comunicacions via carretera del polígon industrial, amb la consecució d’una eixida de l’AP-7 a Alcalà de Xivert, perquè l’àrea industrial compte amb accés directe a una via ràpida. Al juliol de 2018, el consistori va aprovar una declaració institucional en la qual sol·licitava a la Generalitat Valenciana i al Ministeri de Foment la inclusió d’aquesta proposta en el Pla de Connexions a aplicar a partir de la liberalització de l’autopista. Per part de la Generalitat Valenciana es va contestar indicant que encara no s’havia convocat la comissió de seguiment de l’AP-7 entre la Generalitat i el Ministeri de Foment que havia d’estudiar les solucions per a la millora de la connectivitat. Al gener de 2020, moment en què l’AP-7 es va convertir en gratuïta, va tornar a estendre’s la reclamació però no s’ha rebut cap resposta.

“Cinc anys portem reclamant aquest enllaç de l’AP-7 que seria fonamental per al nostre municipi. Ara que el polígon industrial El Campaner compta amb una figura per a promoure el seu desenvolupament, com és l’EGM, realitzem aquesta reclamació de manera conjunta ja que és bàsic aconseguir aquesta millora de la connectivitat per carretera, perquè noves empreses s’interessen per instal·lar-se en el nostre municipi”, ha destacat l’Alcalde Francisco Juan.

Explora más

Vinaros
8:13 pm, February 29, 2024
temperature icon 13°C
L: 13° H: 14°
Feels like 11.97 °C nubes
Humidity 64 %
Pressure1011 mb
Wind 17 Km/h