L’Ajuntament fa un balanç positiu del III Festival Vinaròs Arts Escèniques

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Aquesta edició ha servit per a consolidar aquesta oferta cultural i convertir el municipi en un referent al territori

El regidor de Cultura, Fernando Juan, ha fet aquest matí una valoració del III Festival Vinaròs Arts Escèniques, que una vegada més ha aconseguit un destacat èxit de públic en les set obres que s’han representat al Vinaròs Arena. Segons assenyalava el regidor “aquesta edició sobretot volia mantenir i consolidar un Festival que havia suposat una jugada cultural arriscada, que es va plantejar en el recinte de la plaça de Bous, amb motiu de la Covid. En aquest sentit, comentava que, en la primera edició amb les restriccions sanitàries, era important fer un esforç per fomentar la cultura, una tasca on va treballar tot l’Ajuntament per garantir la seguretat dels espectadors.

Juan comentava que després de la bona acollida de les dues primeres edicions es va decidir mantenir els espectacles al Vinaròs Arena, a més de concentrar tota la programació en dues setmanes per atorgar al Festival una personalitat pròpia. Segons afegia el regidor, també era important diferenciar-ho de la resta de les propostes que s’ofereixen a l’estiu com el Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes o les activitats turístiques i culturals que es fan durant la temporada alta.

D’altra banda, destacava que també s’han actualitzat els preus i s’ha millorat la gestió “perquè el Festival és ja tot un referent a nivell Estatal, amb l’adhesió al Circuit Valencià i de la RED Nacional de Teatros, alhora que aquesta millora ha de servir com a un argument més per a mantenir la seua continuïtat”.

Pel que fa a les dades, la primera edició del Festival, amb 10 espectacles programats, es va aconseguir una assistència mitjana de 173 espectadors i una recaptació de 9.355€. A la segona edició, es van programar set funcions, una d’elles gratuïta, amb una assistència mitjana de 288 espectadors i una recaptació de 9.140€. En aquesta tercera edició també es van programar set espectacles, un d’ells gratuït, amb una assistència mitjana de 302 espectadors, i una recaptació de 25.509€.

Juan detallava que s’ha registrat un increment de públic del 5% en relació a l’any passat, on cal destacar que estaven en vigor les restriccions sanitàries, tot així feia un balanç positiu de l’augment de públic. En relació a la recaptació, ha sigut del 279% gràcies a la fidelització del públic i a la normalització del preu de les entrades.

Respecte de les despeses, a falta de tancar totes les factures, i tenint en compte els catxés de les companyies, ha hagut una disminució de despeses del 22%, a pesar de l’increment generalitzat de costos degut a la competència massiva que s’ha produït al finalitzar les restriccions.

Juan insistia que “aquestes dades demostren que el Festival d’Arts Escèniques es viu, i té marge per créixer. En això estem, i en això continuarem”.

Programació del Vinaròs Arena

Durant la roda de premsa el regidor ha aprofitat per a presentar tots els actes que es faran al Vinaròs Arena durant l’estiu. Segons detallava s’ha creat un full amb tota la programació prevista, que inclourà cinema sota les estrelles, concerts i actuacions de les entitats locals, entre altres. Juan assenyalava que “hem decidit crear aquesta programació per facilitar, tant els veïns com als visitants, la consulta de totes les propostes que es faran al Vinaròs Arena”.

L’agenda la poden consultar a la Tourist Info, Ajuntament i xarxes socials.

Explora más

Vinaros
6:36 pm, November 9, 2023
temperature icon 16°C
L: 14° H: 16°
Feels like 15.44 °C muy nuboso
Humidity 58 %
Pressure1016 mb
Wind 13 Km/h