L’Ajuntament recorda a la ciutadania que disposa de les rebaixes fiscals del Pla €CO

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Sobretot es vol afavorir la creació de noves empreses i incentivar la transició cap a les energies renovables, a més d’aplicar un 50% de bonificació de la taxa de les escombraries

Els veïns i veïnes de Vinaròs disposen de les rebaixes fiscals aprovades per l’Ajuntament a través del Pla €CO, amb la finalitat de reduir les càrregues tributàries i incentivar l’economia local. Recordem que aquestes bonificacions són la reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l’eliminació de la taxa per a l’expedició de llicència i la bonificació de la taxa de llicència d’activitat econòmica, així com la bonificació de l’IBI per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha destacat que gràcies a aquestes bonificacions s’ha registrat un increment de sol·licituds de les llicències d’obra major, així també com el nombre d’instal·lacions de plaques solars. En aquest sentit, feia una valoració positiva i assenyalava que s’ha aconseguit els principals objectius del Pla €CO amb la creació de noves empreses i negocis a la localitat, a més d’incentivar la transició cap a les energies renovables.

D’altra banda, Cano ha assenyalat que les rebaixes fiscals també ajuden a dinamitzar l’economia local, perquè a l’hora de crear un nou negoci o empresa es realitzen contractacions per adequar els locals, a més de generar llocs de treball. Així mateix, Cano afegia que el Pla €CO també té com a objectiu impulsar Vinaròs com un pol d’inversió comarcal.

  • Bonificació del 50% de la taxa d’escombraries

A aquestes mesures cal afegir la reducció del 50% de la taxa de recollida de les escombraries que va entrar en vigor al mes de gener. Cano comentava “que aquesta rebaixa suposa un significatiu estalvi per a les llars que passaran de pagar un rebut de 34,20€ als 17,10€, mentre que establiments com una cafeteria o bar passaran dels 120 a 60,78€”.

Explora más

Vinaros
3:24 pm, March 13, 2023
temperature icon 26°C
L: 26° H: 28°
Feels like 26.29 °C nubes
Humidity 68 %
Pressure1010 mb
Wind 17 Km/h