L’Ajuntament transmet a Ports les principals necessitats per adequar la zona portuària

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Sobretot s’ha reivindicat el manteniment de les instal·lacions, el Pla d’Usos enfocat a la millor relació del port amb la ciutat, així com la nova llotja i fàbrica del gel

Aquest matí, l’alcalde Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, ha rebut a la directora General de Ports, Maria Luisa Martínez i la subdirectora general de Ports Maria Pilar Álvarez, per parlar de les actuacions previstes al municipi i traslladar les principals demandes de l’Ajuntament per a la millora de la zona portuària. Així mateix, a la reunió també ha assistit el president de la Confraria de Pescadors, Mateo Fresquet.

Una de les principals reivindicacions ha sigut la neteja de les instal·lacions i manteniment del mobiliari, a més de la millora de la il·luminació i tasques jardineria a les zones verdes.
El regidor Albella ha destacat que posar en valor la infraestructura és una de les principals prioritats per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, assenyalava que “es tracta d’una infraestructura fonamental per al sector pesquer, però també per al turisme i la ciutadania en general, perquè és el principal punt de connexió amb la zona sud de la localitat, per tant és molt important oferir unes instal·lacions òptimes”.

Per a seua part, l’alcalde Alsina ha traslladat a la directora Martínez la necessitat de finalitzar Pla d’Usos del port que es redacta de forma conjunta entre l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, un document que segons indicava “és fonamental per al futur desenvolupament del port”.

Des de la Confraria de Pescadors s’ha demanat l’adequació de la llotja o bé construir-ne una de nova, adaptada a les noves necessitats del sector, així com el trasllat i/o renovació de la màquina de fabricar gel per oferir un millor servei.

La directora Martínez ha atés totes les demandes de l’Ajuntament i de la Confraria de Pescadors, i anunciava que des de la Generalitat Valenciana s’ha previst una partida d’1,7 milions d’euros per adequar el moll de llevant. Segons indicava es “preveu que per aquest mateix any estiga redactat el projecte, que ens servirà per a poder licitar les obres”.

Monument a la dona pescadora.

La trobada amb Ports també ha servit per acordar la instal·lació d’un monument a l’entrada de la zona portuària per homenatjar el paper de la dona dintre del sector pesquer. Alsina ha destacat que “Ports serà l’encarregat d’assumir la inversió, mentre que l’Ajuntament proposarà artistes per a esculpir el monument”. Segons assenyalava les dones al llarg de la història també han tingut un paper molt important dintre del sector pesquer, molts cops relegat al segon pla, i amb aquest monument es vol retre l’homenatge que mereixen.

04
03
02
01

Explora más

Vinaros
2:43 am, March 11, 2023
temperature icon 22°C
L: 19° H: 22°
Feels like 21.21 °C nubes dispersas
Humidity 45 %
Pressure1015 mb
Wind 28 Km/h