L’Ajuntament treu a licitació el reasfalt de 8,9Km dels camins rurals Cometes, Melilles, Racons i Xivert

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • En total suposarà adequar més de 8,9 quilòmetres de carretera per a millorar la seguretat viària i reparar els danys ocasionats per l’episodi  de fortes pluges del setembre del 2021

L’Ajuntament ha tret a licitació les obres per asfaltar els camins rurals del terme municipal, en concret els vials Cometes, Melilles, Racons i Xivert. Tots quatre presenten un asfalt deteriorat degut al pas del temps i les inclemències meteorològiques, i la finalitat de les licitacions és reparar els camins, amb l’aplicació d’un nou asfalt. Cal destacar que el pressupost de sortida és de 416.467€, amb un 50% subvencionat pel Govern Central.

En la resolució del 11 d’agost del 2022, també s’inclou el 50% de la inversió realitzada en la passera del riu Sénia i l’escullera del Triador, ja executades.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha indicat que les feines consistiran en l’anivellament i compactació dels vials i posterior aplicació d’una capa d’asfalt aglomerat en els camins Cometes i Melilles, així com el tractament DTS en els vials Xivert i Racons. Segons detallava es tracta de quatre camins molt utilitzats pels veïns que cada dia accedeixen a les seues finques i cases, o bé fan servir els vials per a desplaçar-se fins a altres localitats. En total es farà l’asfalt en més de 8,90 quilòmetres de carretera per a millorar la seguretat viària.

Morellà assenyalava que la reparació dels camins rurals és una prioritat per a l’Ajuntament i recordava que al llarg de l’any s’han dut a terme diferents feines per a l’adequació dels vials gràcies a la cessió de la maquinària de la Diputació de Castelló, a més de la reparació del Camí de les Carretes, a través d’una subvenció de la Generalitat Valenciana dintre del programa AGMIA pel valor de 115.650€.

Segons detallava aquesta legislatura s’han invertit en reparació i manteniment de camins prop de 500.000€, i que aquest 2022, s’ha sol·licitat una subvenció de fons europeus REACT-EU de 600.000€ per realitzar millores en altres camins de Vinaròs, una ajuda que encara està pendent de resolució.

Per acabar, la regidora insistia que “a Vinaròs contem amb una extensió de 94 km2, amb una àmplia xarxa de camins, que s’han de mantenir de forma regular, per tal d’oferir unes bones infraestructures al sector agrícola i ramader”.

Foto portada: Camí Cometes

Melilles
Racons
Xivert

Explora más

Vinaros
1:49 am, April 19, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 11°
Feels like 9.41 °C algo de nubes
Humidity 69 %
Pressure1023 mb
Wind 10 Km/h