L’alcalde de Sant Jordi va convocar un Ple que incomplia la Llei per a aprovar els pressupostos

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La sessió es va suspendre després d’abandonar el ple el PSOE al no haver- se facilitat cap document de l’expedient ni en la seu electrònica ni físicament.

El portaveu del grup municipal socialista de Sant Jordi, Héctor Cifre, ha denunciat que l’alcalde del municipi Iván Sánchez Cifre va convocar el Ple per a aprovar el Pressupost Municipal de 2024 incomplint la Legislació vigent (Llei de Bases de Règim Local), ja que en el moment de la convocatòria no s’havia facilitat als regidors de l’oposició cap document de l’Expedient del Pressupost.

Cifre va remarcar que no es va donar a conèixer cap document pressupostari ni tampoc de l’informe preceptiu de Secretaria i Intervenció com obliga la llei en la seu electrònica que està a la disposició dels regidors en tots els municipis (es denomina GESTIONA) ni tampoc se’ls havia facilitat de manera física, en paper imprès o similar.

El ple estava convocat i va començar a les set de la tarda d’aquest dimecres , i fins i tot una hora abans, a les 6, el grup socialista va revisar la seu electrònica per a veure si a última hora s’havia col·locat l’expedient, però tampoc estava.

Davant aquesta situació, el portaveu va anunciar que si no se suspenia la sessió el seu grup s’absentaria i aquest dijous presentaria un recurs de nul·litat per incompliment de la legalitat vigent. Després de la seva sortida del Saló de Sessions es va decidir suspendre’l.

Cifre ha sortit al pas de les acusacions de l’alcalde popular assenyalant que és absolutament fals que el seu grup boicotegés el ple, ja que aquesta sessió extraordinària era il·legal amb caràcter general per no haver-hi res de l’expedient ni dels informes, com també és fals que dijous passat se’ls lliurés la documentació als grups , només se’ls va lliurar la convocatòria, res més.

D’altra banda, el portaveu del Psoe surt al pas de les afirmacions de l’alcalde en un comunicat referent al fet que s’informa per un grup de whatsapp atès que és incoherent enviar tot l’expedient d’un pressupost municipal i els informes preceptius per aquesta missatgeria electrònica.

Explora más

Vinaros
7:59 am, April 16, 2024
temperature icon 17°C
L: 14° H: 18°
Feels like 16.59 °C cielo claro
Humidity 55 %
Pressure1016 mb
Wind 5 Km/h