Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’equip de govern de l’ajuntament de Vinaròs nega el permís per a realitzar acitivitats solidàries amb Palestina

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

COMUNICAT DE PREMSA DEL GRUP DE SUPORT AL POBLE PALESTÍ DE VINARÒS

 

Des del Grup de suport al poble palestí de Vinaròs volem fer arribar a tota la ciutadania els següents fets:

– El nostre col·lectiu va decidir fer el pròxim 4 de maig una jornada en solidaritat amb el poble palestí, contra el genocidi en curs a la Franja de Gaza i contra l’ocupació i l’apartheid que patixen des de fa dècades els palestins.

– Al llarg de la jornada es tenia pensat dur a terme activitats d’oci i festives com ara la lectura de contacontes per als més menuts i un recital de poemes entre d’altres.

– Quan s’ha sol·licitat a l’Ajuntament de Vinaròs el permís pertinent per a ocupar la via pública, aquest se’ns ha denegat per dos cops per defectes de forma. L’arxiu de l’última sol·licitud presentada va signada per l’alcaldessa de la ciutat, Sra. Miralles Mir.

– Quan s’ha demanat a la regidoria d’Obres i Serveis cadires i taules per a dur a terme les activitats programades, la resposta per part del regidor Sr. Brito ha estat la de denegar la sol·licitud tot argumentant que eixe dia coincidix amb la Fira Agrícola, però que així i tot l’Ajuntament no ens facilitarà el mobiliari requerit perquè «se quiere mantener al margen de estas cuestiones de ámbito internacional».

En conseqüència i atenent al que hem exposat en línies precedents, des del Grup de Suport a Palestina de Vinaròs volem denunciar i condemnar públicament l’actitud sectària del govern municipal de Vinaròs, el qual no ha deixat de posar bastons a les rodes per a evitar que un grup de veïnes i veïns del municipi duguem a terme una activitat en defensa dels DRETS HUMANS. També volem comentar-li al Sr. Brito que accedir a una petició de ciutadans del municipi al qual representa no implica que l’Ajuntament es posicione públicament en res.

Pensem que és del tot inadmissible que un govern municipal, el de Vinaròs format pel Partit Popular, Partit de Vinaròs Independent i VOX, que hauria de representar a la ciutadania en general per sobre de les sigles dels partits que el conformen, porte a terme aquest tipus d’actituds profundament antidemocràtiques i restrictives dels drets individuals. I més quan això s’emmarca en un context de persecució i creixent repressió als Estats de la Unió Europea envers les campanyes que s’estan realitzant arreu del Vell Continent en solidaritat amb Palestina.

Vinaròs, a 22 d’abril de 2024.

Explora más

Vinaros
9:58 am, May 28, 2024
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.39 °C nubes
Humidity 69 %
Pressure1021 mb
Wind 12 Km/h