L’equip d’educació ambiental de la Diputació presenta la guia d’orientació sobre serveis d’educació ambiental municipal

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Garcia: «L’educació ambiental és una ferramenta fonamental per a la transició ecològica, per aconseguir el canvi cap a una economia circular»

L’equip d’Educació Ambiental de la Diputació de Castelló ha presentat la «Guia d’orientacions sobre el servei d’educació ambiental en l’àmbit municipal», un projecte desenvolupat junt amb el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), i amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat la necessitat «d’oferir als municipis un document d’orientació per conéixer els serveis que pot fer l’educació ambiental en l’àmbit local i les funciones que poden realitzar les i els professionals, entre altres».

«L’educació ambiental és una ferramenta fonamental per a la transició ecològica, per aconseguir el canvi cap a una economia circular», ha expressat Garcia.

La guia, a més, servirà com a full de ruta per a aquells professionals o equips que comencen a oferir serveis d’educació ambiental en entorns rurals.

«L’educació ambiental en l’àmbit local ha de tindre una intenció global, des de la idea de proximitat, dirigida a la ciutadania, al teixit social i empresarial, impulsant accions amb resultats per a la ciutadania i que contribueixen al benestar col·lectiu», ha defensat el diputat.

Per a això, «és necessari que els municipis disposen d’unitats d’educació ambiental en la seua estructura organitzativa», amb educadores preparades i formades adequadament, i amb una situació contractual sobre les funcions que deuen desenvolupar i a la categoria professional apropiada a eixes funcions.

Explora más

Vinaros
5:25 am, February 23, 2024
temperature icon 11°C
L: 7° H: 11°
Feels like 9.05 °C nubes
Humidity 48 %
Pressure1007 mb
Wind 27 Km/h