L’executiva del PSPV acusa Anna Fibla (TSV) de trencar el pacte de Govern

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El secretari local del PSPV de Vinaròs, Edu Barberá, ha comparegut este matí al costat d’Agustín Guimerá per acusar a Fibla d’haver trencat el pacte de govern i assegurar que l’únic que se li va demanar a la líder de TSV per mantindre’l “va ser una rectificació de les seues mentides”.

“Des del moment en què va convocar la roda de premsa el 23 de desembre ja es va saltar tots els mecanismes de control que tenia el pacte”, va dir Barberá, que va explicar les negociacions entre les executives.

Per resoldre la crisi entre els dos socis de govern “es van plantejar diverses opcions, la primera la dimissió de José Chaler i la rectificació de les paraules de Fibla que no eren certes”.

En una altra reunió, “el PSPV va marcar unes línies a TSV sobre aquesta possible rectificació de les declaracions de Fibla, i l’opció que pren més força és la rectificació de Fibla i la dimissió de Chaler”.

Segons Barberá, “Fibla va tornar en aquest moment a saltar-se els mecanismes de control del pacte entre totes dues formacions, i no sabem perquè des de l’executiva de país del partit socialista es posen en contacte amb l’executiva local i ens traslladen que estan intentant solucionar el problema amb l’executiva de Podem”, va explicar.

Barberá va assenyalar que Fibla “va tornar anant a la seua saltant-se les reunions i el treball que estàvem realitzant per a solucionar el problema i decideix reunir-se amb l’alcalde, amb el que la situació es va complicar molt”.

Barberá ha dit que “en cap moment demanem que criticara a Marisa Saavedra, només que rectificara les seues paraules, concretament que aquest fet no s’ha d’emmarcar dins d’un context d’agressió sexista, assetjament ni de gènere. José Chaler pot tindre un sentit de l’humor negre, però ni és un masclista ni un maltractador ni una persona que assetja, i Anna Fibla ha treballat dos anys i mig amb ell i el sap perfectament. Només demanàvem que rectificara aqueixes declaracions”.

Barberá també va negar que s’haguera amenaçat a Fibla amb tirar-la fora. “En tot moment, tant en les converses amb l’alcalde i els regidors com entre executives la cordialitat ha sigut la base per a un enteniment i en cap moment en aquestes converses s’ha traslladat la possibilitat que TSV isquera del govern amb to amenaçador per cap de les dues parts, sinó com a conseqüència de les negociacions si no arribaven a bon port”, va explicar. A més, va dir que el 14 de gener “entre les 7 i les 8 de la vesprada i en conversa privada, Anna Fibla va reconéixer a l’alcalde que en cap moment l’ha amenaçada, per tant és normal que l’alcalde la cesse de les seues funcions. Anna Fibla no pot acusar d’això a l’alcalde perquè és un fet molt greu”.

“En cap moment ni Alsina ni Albella han trencat el pacte, com els va acusar” i va voler aclarir que “ni l’executiva ni el partit van enviar un ultimàtum a Fibla, això no és cert”. “Des del moment en què ella se salta tots els protocols de control dins del pacte comet un error quasi tan greu com el que va cometre José Chaler i per tant ha d’assumir responsabilitats igual que Chaler va assumir i amb tota dignitat va dimitir. A Fibla no se li demanava una dimissió, sinó una rectificació sobre certes coses que no eren certes i va ser ella unilateralment qui va decidir no comparéixer”, va concloure

Explora más

Vinaròs,ES
4:42 am, May 29, 2022
temperature icon 21°C
L: 21° H: 25°
Feels like 21 °C cielo claro
Humidity 60 %
Pressure1007 mb
Wind 12 Km/h
X