Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Oficina de Turisme de Sant Jordi rep el distintiu SICTED que distingix la qualitat en el servici que presta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Iván Sánchez Cifre: “És reconeixement a tot el treball que estem fent per a créixer i millorar les oportunitats”

El treball per buscar l’excel·lència en el turisme de l’Ajuntament de Sant Jordi continua rebent reconeixements i ajudant a millorar les oportunitats en el municipi. Esta setmana, l’Oficina de Turisme de Sant Jordi ha rebut el distintiu de qualitat que entrega el SICTED a les empreses i institucions que fomenten la qualitat en l’àmbit turístic.

Esta distinció s’unix a les dos grans notícies que es van conéixer la setmana passada de la concessió a Sant Jordi de la distinció com a municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana, a més de que la Mostra d’Oficis Tradicionals serà a partir d’ara Festa d’Interés Turístic Autonòmic. Es tracta de dos reconeixements que emanen de la Generalitat Valenciana i que ajudaran a posicionar a Sant Jordi no sols com un referent turístic a nivell autonòmic, sinó també nacional.

La distinció de SICTED va ser entregada esta setmana per José Manuel Camarero, director general de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “treballem per a oferir servicis de qualitat i esta distinció és un orgull per al poble i un reconeixement per a tot el treball que estem fent des de l’Oficina de Turisme i des de l’Ajuntament, però també per moltes empreses, persones emprenedores i associacions que estan mostrant la seua ambició per a créixer i millorar les oportunitats de tota la gent que viu a Sant Jordi. També vull agrair a ‘Maestrat Ànima Interior’ per l’acompanyament que ha fet perquè puguem obtindre esta marca de qualitat”.

Un projecte per a millorar la qualitat de les destinacions turístiques

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR),amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb servicis turístics de fins a 37 oficis diferents, amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i satisfacció del turista.

El SCTE Destins-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística amb una nova concepció dels resultats esperats, un enfocament cap a la millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de l’espai.

El SCTE Destins-SICTED es basa en la consciència integral de destí i en la identificació d’objectius comuns dels agents implicats. També perseguix un nivell de qualitat homogeni en els servicis oferits al turista dins d’un mateix destí , de manera que no s’aprecien deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l’oferta en el destí i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes.

Entre altres ferramentes, compta amb 37 manuals de bones pràctiques, un per cada ofici. Oferix als servicis turístics adherits un pla de formació, visites d’assistència tècnica per part d’assessors homologats, tallers col·lectius, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per al destí i avaluacions que contrasten l’adequació del servici turístic als estàndards de qualitat. Tot això culmina en l’obtenció del distintiu Compromís de Qualitat Turística.

Este s’atorga als servicis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats. És un reconeixement a l’esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingix al servici turístic enfront de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment.

Municipi turístic de rellevància i Mostra d’Interés Autonòmic

Fruit d’este treball de l’equip de Govern de Sant Jordi, la Generalitat Valenciana ha decidit també concedir a Sant Jordi la distinció com a municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un reconeixement del més alt nivell a nivell autonòmic, que solament ostenten fins ara huit municipis de la província de Castelló, i que unix a una altra gran notícia com és el pròxim reconeixement de la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Es tracta d’un distintiu que atorga Turisme als municipis amb un model de ciutat turística del futur, segons destaca la mateixa Generalitat Valenciana. Este distintiu significa un reconeixement a la proactivitat del municipi i per a obtindre’l es combinen criteris objectius amb criteris qualitatius.

Entre les qüestions que destaca la Generalitat perquè un municipi siga reconegut com ‘de Rellevància’, segons assenyala la pròpia institució autonòmica, estan el tindre un pla estratègic del turisme, treballar amb la participació del sector turístic, a més de pertànyer a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, així com confirmar el seu compromís en la lluita contra l’intrusisme, a més de subscriure el Codi Ètic del Turisme o tindre una política de formació de capital humà.

Explora más

Vinaros
12:09 am, June 23, 2024
temperature icon 23°C
L: 21° H: 23°
Feels like 23.32 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h