Malgrat les respostes amables del Govern, Renfe continua utilitzant topònims incorrectes que generen rebuig

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

Els trens de Mitjana distància que circulen pel Maestrat es refereixen a localitats com ‘Vinaroz’ o ‘Alcalá Ch’, malgrat assegurar recentment que “no tornaria a ocórrer”

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, preguntarà al Govern si d’una vegada farà complir la normativa en el cas dels topònims, ja que una vegada més, “veiem com les institucions aproven denominacions oficials per als municipis i Renfe els retorna a períodes més casposos en els quals es van castellanitzar, demostrant que continua anant al seu aire passant per damunt de la legalitat i de qualsevol sensibilitat lingüística dels territoris pels quals transita”.

Per a Mulet aquesta nova demostració “és una nova provocació” i transpira la nul·la voluntat de l’Administració per fer complir la legalitat a qui siga que ordena programar els noms que apareixen als trens. “Ens van dir en respostes anteriors que no tornaria a ocórrer i que serien sensibles amb les formes no castellanes de l’Estat. Paraules novament buides”, ha dit.

Mulet ha recordat que “lamentablement veiem com les paraules del Govern tenen ben poc valor i s’obliden les promeses que realitzen de no tornar a utilitzar topònims no oficials, publicats en les publicacions oficials com a únics vàlids administrativament”, tal com recomanen la RAE o consta en el registre d’Entitats Locals, igual que ocorre amb Castelló de la Plana, Vila-real o València, per citar altres exemples.

Per al senador “és igual que governe la dreta o tinguem el Govern més progressista de la història. Les sensibilitats, el respecte per les llengües i cultures de l’Estat no caben si no es troben en l’òptica castellana i és exasperant seguir amb les dinàmiques heretades del franquisme, quan les llengües estaven prohibides i el respecte per l’autòcton era nul. Hui dia els treballadors públics tenen suficients coneixements i programes informàtics i llocs de consulta com perquè aquestes coses ja no ocórreguen i és alguna cosa que ens agradaria veure com més prompte millor”.

Explora más

Vinaros
7:18 pm, March 11, 2023
temperature icon 24°C
L: 22° H: 24°
Feels like 23.29 °C muy nuboso
Humidity 47 %
Pressure1014 mb
Wind 41 Km/h