Maria Jiménez titlla “d’espectacle polític” l’anunci del PP “a so de bombo i platerets” de derogar la taxa turística “en una província on mai s’ha aplicat”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La diputada provincial exigeix al Consell una política turística responsable “i allunyada de titulars buits” i mostra la seua preocupació per les retallades en el programa de desestacionalització ‘Bo Viatge CV’

La diputada provincial Maria Jiménez ha instat el Partit Popular de Carlos Mazón i de Marta Barrachina a abandonar “l’espectacle polític” que han desplegat entorn de la derogació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana. Jiménez, encarregada de fiscalitzar la política turística de la Diputació, ha emfatitzat que aquest gravamen dirigit en exclusiva a viatgers era d’aplicació voluntària per als ajuntaments i es va dissenyar amb la finalitat de contribuir a la millora dels serveis turístics castellonencs i valencians, “atorgant plena llibertat als municipis per a adherir-se o no a aquesta”.

En aquest context, la diputada ha titllat de “ridícules” les afirmacions de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, en les quals celebra “a so de bombo i platerets” que la supressió de la taxa “és una victòria de Castelló”. “No sé a quina victòria es refereix si cap localitat ha posat en marxa aquest tribut”, emfatitza. Per a Jiménez, Barrachina “busca el seu titular fàcil, com tots els seus anuncis plens de suports que, a l’hora de la veritat, no tenen cap reflex en les seues polítiques del dia a dia”.

La representant d’Orpesa no ha deixat passar per alt l’elecció de Londres per part de Carlos Mazón per a anunciar la supressió de la taxa, ironitzant sobre el fet que aquesta ciutat cobra per cada pernoctació, per la qual cosa espera que “el ‘president’ haja contribuït a finançar els costos associats al turisme en els serveis públics britànics”.

Maria Jiménez ha destacat la importància econòmica dels turistes per a la Comunitat Valenciana i defensa que contribuïsquen al manteniment dels serveis públics, com així ha impulsat el PP en les Balears. ”Tenim l’esperança que el full de ruta del Partit Popular no seguisca el camí de Benidorm, que planeja augmentar l’IBI i la taxa de fem per a tots els residents, en lloc d’aplicar aquests augments als turistes que visiten la ciutat”.

La diputada provincial ha demanat una política turística responsable “i allunyada de titulars buits”. En aquest sentit, ha expressat la seua preocupació per la retallada prevista en el programa ‘Bo Viatge CV’, una iniciativa del Consell del PSPV “que ha sigut molt beneficiosa per als establiments hotelers en desestacionalitzar la temporada turística”.

Explora más

Vinaros
1:42 pm, February 28, 2024
temperature icon 16°C
L: 14° H: 16°
Feels like 14.9 °C nubes
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 13 Km/h