Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Marta Barrachina reforça el compromís amb la Fundació Hospital Provincial i impulsa una nova línia econòmica per a la creació d’un Institut d’Investigació Sanitària a Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La Diputació incrementa un 25% el pressupost, que passa de 160.000 a 200.000 euros per a donar suport a les investigacions que desenvolupa la Fundació Hospital Provincial i destina altres 50.000 euros més per a poder materialitzar el primer Institut d’Investigació Sanitària a la província
  • “Amb esta aportació per a la creació del primer Institut d’Investigació Sanitària vam mostrar que el compromís d’esta Diputació és real i efectiu”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina
  • La presidenta de la Diputació proposa l’adhesió d’Inma Castell com a nou patró de la Fundació

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu compromís amb la Fundació Hospital Provincial de Castelló i impulsa una nova línia econòmica per a la creació d’un Institut d’Investigació Sanitària a la província.

La Junta del Patronat de la Fundació Hospital Provincial de Castelló ha aprovat el pla d’actuació econòmic del 2024 que contempla la subvenció per part de la Diputació de Castelló que es veurà incrementada un 25% respecte a l’exercici 2023, en passar de 160.000 euros a 200.000 euros. Com ha explicat la primera presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “invertir en investigació és invertir en futur de la nostra província” i, en eixe sentit, des de la Diputació de Castelló “reforcem el nostre compromís amb la investigació que desenvolupa la Fundació Hospital Provincial, crucial per a l’avanç sanitari i la millora de vida dels ciutadans de la nostra província”, ha indicat Marta Barrachina.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló, creada en 2004, impulsa i fomenta l’activitat investigadora del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i promou la formació del personal sanitari per al coneixement de tècniques pioneres. Així mateix, inverteix en noves tecnologies i gestiona l’obtenció d’ajudes i subvencions públiques en investigació.

Sobre aquest tema, la Diputació de Castelló incrementa un 25% la subvenció destinada a la investigació i formació sanitària en càncer, oftalmologia i salut mental que desenvolupa la Fundació Hospital Provincial respecte a l’exercici 2023, arribant als 200.000 euros per al pressupost del pròxim any 2024.

A més d’esta subvenció, la Diputació de Castelló suma una nova línia d’ajuda destinada a la investigació sanitària, en este cas 50.000 euros per a la creació d’un institut d’investigació sanitària a la província de Castelló. Com ha afirmat la màxima representant de la institució provincial, “amb esta aportació vam mostrar que el compromís d’esta Diputació és real i efectiu”. Marta Barrachina ha continuat dient que “més enllà dels anuncis que es queden en lletra morta, des de les institucions hem de ser àgils i útils i executar els projectes i iniciatives que vagen encaminats al benestar del conjunt de la ciutadania, i l’Institut d’Investigació Científiques és un exemple d’això”. “Castelló té el material i grans professionals, i, ara, l’aportació econòmica d’esta institució amb l’objectiu posat en què l’estructura sanitària i investigadora puga ser una realitat en el menor temps possible”, ha afegit la presidenta de la Diputació de Castelló.

El grup de treball encarregat d’establir les bases que permeten la creació d’este institut, el conformen, a més de la Diputació de Castelló, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Universitat Jaume I (UJI).

Proposició nou patró

En el transcurs de la Junta de Patronat, la presidenta de la Diputació de Castelló ha proposat l’adhesió d’Inma Castell com a nou patró de la Fundació. Com ha explicat Marta Barrachina, “com a usuària de l’Hospital Provincial de Castelló, pel seu esperit de superació i per la seua professió de periodista, he proposat l’adhesió d’Inma Castell perquè la seua visió des d’eixes perspectives pot ser molt útil per a l’avanç i futur de la Fundació”.

Explora más

Vinaros
10:41 pm, May 26, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 21°
Feels like 21.16 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1017 mb
Wind 7 Km/h