Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Martí trasllada a empreses i equip humà del sector ceràmic el suport de la Diputació per a defensar junts els interessos de la província

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El president de la Diputació de Castelló assisteix a Fira València al lliurament dels premis Alfa d’Or que atorga la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit hui a Fira València al lliurament dels premis Alfa d’Or que atorga la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) on ha traslladat a empreses, indústria i equip humà que integra el sector ceràmic tot el suport de la diputació per a defensar junts els interessos de la província de Castelló. A l’acte, que ha premiat a les empreses Vicar, de Manises, i Akcoat, d’Onda, també ha assistit el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet.

En el seu discurs, Martí ha assenyalat que «des de la Diputació de Castelló continuarem sent sensibles a l’actual situació, com ho hem fet fins ara, i que continuarem exercint la nostra labor de mediadors i defensors dels interessos de la província de Castelló».

«No podem obviar que són temps difícils, ho sabem, som conscients d’això i treballem per a pal·liar de manera justa aquesta situació. La pandèmia, Algèria i la invasió d’Ucraïna suposen grans reptes als quals fer front i, per a això, estan les administracions: per a afrontar-los i aportar solucions amb el clar objectiu de millorar la vida de la gent», ha afegit Martí.

Per aquest motiu, el president de la Diputació de Castelló ha volgut felicitar de manera especial als premiats d’aquesta edició, «pel seu esforç, la seua aposta i determinació perquè el sector ceràmic continue avançant, i per mantindre la investigació en la seua llista de prioritats malgrat situació socioeconòmica i geopolítica en la qual ens trobem immersos».

Martí ha explicat que la ceràmica «és un dels sectors més importants del món, líder en innovació, desenvolupament tecnològic i qualitat. És un motor econòmic de vital importància, que exporta tres quartes parts de la seua producció, i és la tercera indústria que més aporta al superàvit de la balança comercial exterior espanyola». Referent a això, ha afegit que «no es pot obviar que aquest sector està altament concentrat a la província de Castelló, on se situa pràcticament el 95% de tota la producció nacional», ha afegit.

El president de la Diputació ha destacat el treball realitzat per la SECV per aquests més de 40 anys «premiant els projectes més innovadors, premiant la investigació i reconeixent la contribució de la indústria ceràmica i vidre en el creixement i millora del sector».

«Hui, la ceràmica és molt més que atuells i copes. Hui podem parlar de ceràmica intel·ligent, de noves tecnologies i aplicacions, d’I+D+I, ciència i eficiència. I si es pot parlar de la ceràmica en tots aquests termes és, precisament, per tota la labor investigadora que es realitza des de fa dècades», ha conclòs.

IMG_4382
IMG_4412
IMG_4419

Explora más

Vinaros
8:35 am, May 28, 2024
temperature icon 20°C
L: 18° H: 20°
Feels like 19.45 °C nubes
Humidity 72 %
Pressure1021 mb
Wind 8 Km/h