Més de tres anys sense cine a Vinaròs!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • ( i 17 mesos després d’aprovar per unamitat una moció recolçant la reapertura del Cine JJ)

La Plataforma per la reobertura del Cinema JJ, davant del compromís adquirit amb la població pel seu suport a les accions promogudes, amb l’objectiu de tornar a emprendre l’activitat cinematogràfica a Vinaròs , es veu amb el deure d’informar del procés desenvolupat durant aquestos quasi tres anys que portem de mobilització ciutadana.

Intentarem fer un resum dels passos donats i de la situació en la que avui ens trobem.

En primer lloc cal recordar que el JJ es va tancar a l’any 2019. En el període gestionat pel Sr. Sales l’Ajuntament de Vinaròs va subvencionar la seva activitat amb 2.000 € mensuals.

Al gener de 2020, un grup d’amants del cinema es van constituir en una Plataforma Ciutadana, en representació dels ciutadans i ciutadanes que sentien la pèrdua d’una activitat cultural de gran arrelament a la nostra ciutat com és el cinema. Degut a la pandèmia del Covid-19, les gestions que s’havien acordat iniciar van quedar ralentitzades.

Ja al 2021 es va convocar una assemblea ciutadana on es va manifestar l’interès per la reobertura del JJ. La primera gestió que es va proposar per aconseguir aquest objectiu va ser demanar una entrevista amb l’Alcalde i la Regidora de Cultura, els quals reconeixien que Vinaròs estava mancat d’espais culturals, però es mostraven reticents al projecte de reobertura del Cinema JJ, per causa dels entrebancs legals que podien sorgir per continuar fent-se càrrec de la despesa econòmica i, també, per problemàtiques derivades de la gestió de l’activitat ja siga amb els propietaris del local o amb l’empresa encarregada de la programació cinematogràfica.

El propietaris, germans Figuerola, estaven d’acord en la reobertura si es mantenien les mateixes condicions econòmiques . L’ empresa interessada en gestionar el cinema va manifestar la seva voluntat de fer-se càrrec de la programació, mitjançant un conveni d’ús i gestió que arreplegués el concepte d’un espai cinematogràfic que donés cabuda, a més del cine comercial , al cine d’autor , cine didàctic adreçat a centres educatius , versions originals, acollir el Festival de Curtmetratges ….

En aquests gairebé tres anys de persistir en la reobertura del JJ, s’han fet rodes de premsa, redactat articles, s’ha elaborat un Manifest Ciutadà donant raons del perquè era necessari que continues la seva activitat el Cinema JJ i , per damunt de tot, s’han mantingut múltiples reunions amb les parts implicades buscant la viabilitat del projecte que ens ocupa . Pel mes de juliol de 2021 es va procedir a la recollida de signatures recolzant el Manifest , arribant a 3.374 presentant-se al registre de l’Ajuntament . Alhora es va acordar amb els grups polítics que el Manifest Ciutadà fos inclòs en l’ordre del dia del Ple de l’Ajuntament del 31 d’agost . El document llegit per un membre de la Plataforma, va ser aprovat per unanimitat, amb el compromís d’una dotació de 24.000€ anuals per via pressupostària.

A principis de 2022 amb el canvi de Regidor de Cultura, es van reiniciar els contactes amb l’Ajuntament per desencallar les negociacions. Fetes consultes per part del Regidor amb els serveis jurídics, es recomanava s’efectués un informe tècnic per conèixer la situació del JJ.

Rambla de l’Art Cambrils AIE, empresa interessada en gestionar el cinema JJ, va encarregar a una enginyera industrial, l’informe. Les conclusions d’aquest suposaven una posta al dia del local amb un cost que s’estimava podia ser d’entre 30.000 i 40.000€.

A dia d’avui la situació es versemblant a la del principi ,ja que no sabem de l’existència de cap expedient iniciat per l’Ajuntament i per tant no tenim cap document escrit que reflexe les gestions realitzades. A més la posta en marxa del cine JJ està en punt mort perquè una de les condicions que han formulat propietaris del local i l’empresa interessada en gestionar el Cinema JJ, és que el conveni signat amb l’Ajuntament siga d’una durada suficient per garantir la inversió que s’ha de portar a terme.

No ens rendim . No estem bojos pel cine ( que també) . Anar al cine afavoreix l’aprenentage , les relacions entre les persones , la vida social d’un poble. Reclamem l’obertura del cine per a millorar l’oferta cultural del municipi i és per això que instem a que l’equip de govern i la resta de forces polítiques treballen de forma decidida per a fer-ho possible .

Ja van dir-ho al Manifest i continuem insistint : “El JJ Cinema obert suma, tancat resta”

PLATAFORMA PER LA REOBERTURA DEL CINEMA JJ

Explora más

Vinaros
10:07 am, March 11, 2023
temperature icon 22°C
L: 22° H: 23°
Feels like 21.36 °C muy nuboso
Humidity 50 %
Pressure1014 mb
Wind 27 Km/h