Necrològica mossèn Vicente Hernández Carballo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El dilluns 20 novembre, a la Parròquia Sant Bartomeu de Benicarló, el bisbe Sergi -acompanyat per una vintena de preveres i 1 Diaca- presidia la Missa Exequial per mossèn Vicente Hernández Carballo.

Fill de Waldo Hernández Pérez i de Aurora Carballo Zorita, havia nascut a Huerta (Salamanca) el 28 novembre 1929; ingressà al Seminari Diocesà de Ciudad Rodrigo on va cursar els Estudis Eclesiàstics.

El 23 de maig 1954 fou ordenat prevere a la Catedral Santa Maria de Ciudad Rodrigo. En aquesta Diòcesi exercí els seus primers anys de Ministeri sacerdotal.

El 28 juliol 1970 s’incorporà al presbiteri diocesà tortosí on exercí la resta del seu Ministeri sacerdotal: el seu primer destí entre nosaltres fou com a Vicari de la Parròquia de Sant Bartomeu de La Sénia, a la vegada que Encarregat de les Parròquies Sant Llorenç de Castell de Cabres, Sant Jaume de Coratxar i L’Assumpció de Maria de El Boixar.

El 26 juny 1971 fou nomenat Vicari de la Parròquia L’Assumpció de Maria de Flix on exercí com a Professor de Religió primer en l’Escola d’Aprenents vinculada a l’Empresa Petro-Química i després en el Centre de Formació Professional.

El 30 setembre 1978 fou nomenat Rector de la Parròquia L’Assumpció de Maria de Xert, on exercí el seu més llarg Ministeri sacerdotal a la nostra Diòcesi

El 2 d’agost 1993 fou nomenat Rector de la Parròquia L’Anunciació de Maria de Cervera del Maestre.

Durant el seu llarg Ministeri en Xert i en Cervera, també exercí com a Professor de Religió en l’Institut de Benicarló deixant molt bon record en centenars i centenars d’adolescents.

El 14 desembre 2004, en complir 75 anys, es retirà com a Emèrit a Benicarló per viure amb la seva cosina i nebodes, residents allí des de feia molts anys.

Quan l’endemà de l’Inici a la Catedral del seu Ministeri Episcopal tortosí, el bisbe Sergi presidí l’Eucaristia a Benicarló, havent compartit taula amb els preveres de l‘Arxiprestat, al vespre visità Dn. Vicente ingressat a l’Hospital Comarcal de Vinaròs. En dir-li que era el nou Bisbe, exclamà: “Tan joven?!; anècdota que el Bisbe Sergi recordà en la homilia de la Missa Exequial on comentà la importància i necessitat del Ministeri Sacerdotal per l’Església d’avui, tot recordant l’afabilitat de Dn Vicente.

José-Luis Arín Roig – Vicari General

Explora más

Vinaros
2:23 pm, February 28, 2024
temperature icon 16°C
L: 13° H: 16°
Feels like 14.88 °C nubes
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 13 Km/h