No tenim…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

Massa sovint quan parlem de cultura al nostre poble sentim dir allò de: “es que no fan res…”, “es que no hi ha activitats…” i ens emmirallem amb els pobles de la contornada amb una certa enveja.

No és veritat, a Vinaròs sí que hi ha cultura i sí que hi ha activitats, el que no hi ha són infraestructures culturals. No tenim absolutament res, i pel que hem estat veient aquests darrers anys, cap, repetim cap equip de govern dels que han passat per l’ajuntament, siguen de color que siguen s’han pres seriosament aquesta manca d’espais. No sabem si per què al ser una proposta a llarg termini no podrien sortir a la foto, si per què la cultura la consideren una “maria” o per què com amb la voluntat i esforç de les diferents entitats ja anem fent, doncs… estem bé com estem.

A Vinaròs tenim un antic convent que algú ha denominat “Auditorium” obsolet i sempre ocupat, on es fa de tot i moltes vegades alhora: concerts, exposicions, projeccions… sense infraestructura a no ser que es llogue cada vegada que es vol fer una activitat. Ni camerinos, ni lloc per a poder descarregar el material, ni tramoies, ni llums, ni equip de so adequats…

Tenim una plaça de bous (batejada com Vinaròs Arena) on a part de torturar bous, a l’estiu es fa teatre, concerts, curtmetratges… això sí, sempre que al ser un espai obert, la climatologia siga propicia. Un espai obert, totalment buit on s’ha de llogar tota la logística necessària cada vegada que es fa un espectacle, amb el cost que això comporta, a més a més de l’import de l’obra en sí. Unes grades de pedra, trencades i incomodíssimes que són el millor exemple de barrera arquitectònica donades les seues dimensions, per a la gent ha de seure.

Tenim un cinema al centre del poble… tancat. Malgrat els esforços d’un grup de gent per intentar reobrir-lo buscant fins i tot possibles gestors, tot són entrebancs per tal de no buscar formules (que a ben segur hi ha) que permeten la seua reobertura. (recordeu quan podíem triar a quin cinema anar?).

I mentrestant què fem? Vendre fum… desfilades de Halowen amb zombis i bruixes, activitats diverses al passeig, visites guiades pel poble…

Tenim un circuit de teatre professional, tenim un festival internacional de curtmetratges, tenim concerts de joventuts musicals, la banda, escoles de música, grups de teatre local,… tenim, tenim… però no tenim el més important, un lloc en condicions on poder desenvolupar tota aquesta capacitat cultural.

Ni un auditori, ni un cinema… no tenim res. Però allò realment trist és, ho tindrem alguna vegada?.

Som d’esquerres, som republicans, som vinarossencs i valencians.

[email protected]

Explora más

Vinaros
6:25 pm, February 29, 2024
temperature icon 17°C
L: 17° H: 17°
Feels like 16.21 °C muy nuboso
Humidity 64 %
Pressure1011 mb
Wind 14 Km/h