Per culpa nostra no serà

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

Sembla que l’ambient polític local va agafant una escalforeta interessant.

De cara a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 ja coneixem cosetes i nosaltres també en tenim alguna a dir.

El senyor Alsina i el senyor Amat ja han manifestat la seua voluntat de repetir com a caps de llista de PSOE i PP.

La senyora Fibla, de TSV, anuncia la seua retirada i el senyor Herrera, de C´s, diu que se’n va però que si algú el vol estaria disposat a escoltar oferiments.

El PVI juga a fer volar coloms, Compromís suposem que esperen la resolució de la batalla Oltra/Baldoví, Podemos espera el resultat del procés intern de primàries i Vox pssst, pssst, que venen, que venen.

Mentrestant, la gent d’Esquerra i la que se’ns ha apropat treballem en allò que creiem què és el més important: recuperar per a l’esquerra aquell espai que mai no s’havia d’haver perdut. (Un espai orfe i sense ningú que li escriga) Aquest espai és el que s’ha quedat buit perquè els qui teòricament estaven cridats a ocupar-lo han decebut a la munió de persones que, enlluernats pel miratge de les cares noves i els missatges de radicalitat, els van fer pujar més amunt del que realment els tocava.

Estem convençuts que si els grups que estem disposats a fer autocrítica permanent, a provocar que es facen polítiques d’esquerres col·locant a les persones al mig de l’activitat i anem agafats de la mà, podem rescabalar a les ciutadanes i ciutadans que han perdut les seues esperances per culpa dels qui han dedicat els darrers anys a les fotos de portada o prometre coses que a part important de la ciutadania els importa poc. (Uns governs que exaltaven el progressisme i el canvi social per tal de fer Vinaròs centre cultural i econòmic de la comarca i que després de vuit anys han demostrat fefaentment els seu immobilisme i la submissió als dictats de les seues estructures de partit).

És per això que estem parlant amb la gent del nostre entorn polític proper cercant una sortida a la paràlisi socioeconòmica i cultural, que, al nostre parer, recorre tots els àmbits del nostre municipi.

Ara bé, ho fem i ho farem mentre ningú no vulgue posar el seu criteri per sobre dels altres. Sempre amb la il·lusió que un altre Vinaròs ès possible: un poble on hi tinga cabuda la inherent diversitat humana i on les principals decisions polítiques no siguen imposades; on la participació inclusiva dels corrents ideològics convergeixen sempre en uns mínims ètics que tota acció política ha de resseguir per tal d’enfrontar els reptes que el segle XXI desplega.

Som molt conscients del nostre pes i de les nostres possibilitats, però, ser crossa per a què tot continue igual sabem que no ha de ser l’objectiu de les polítiques d’esquerra ni tampoc ajudar a tirar endavant dèries i ambicions de persones que tenen la política com un ofici. Tenim molt clar que més val quedar-se fora amb dignitat que vendre’s en l’intent de tocar poder o d’obtenir gloria personal.

Recuperar la dignitat de l’esquerra i la confiança en les institucions pròpies se’ns fa, si més no, improrrogable. Per a això, no ens quedem a casa i volem incloure a tothom en l’empresa de fer un Vinaròs per al segle XXI.

Som d’esquerres, som republicans, som vinarossencs i valencians.

[email protected]

Explora más

Vinaros
3:55 pm, November 1, 2022
temperature icon 23°C
L: 23° H: 24°
Feels like 23.49 °C cielo claro
Humidity 61 %
Pressure1021 mb
Wind 12 Km/h