Pérez: «La Diputació juga un paper fonamental per a corregir els desequilibris en el territori»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El diputat de Repte Demogràfic destaca en el congrés de esMONTAÑAS el pla ‘Castelló SmartVillages’ com a exemple per a transformar els serveis públics de l’interior

El diputat de Repte Demogràfic i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que la Diputació de Castelló «juga un paper fonamental per a corregir els desequilibris en el territori» i ha posat com a exemple el pla ‘Castelló SmartVillages’ impulsat per la institució provincial per a transformar els serveis públics de l’interior.

Pérez ha fet aquesta exposició en la taula redona ‘Oportunitats de desenvolupament en els territoris de muntanya’ del VI Congrés que, sota el títol ‘Medi ambient, ecoturisme i economia circular als pobles de muntanya’, ha organitzat l’Associació Espanyola de Pobles de Muntanya, esMONTAÑAS, a Astúries.

Pérez ha començat la seua ponència recordant que, tant ell com el president de la Diputació de Castelló, José Martí, son alcaldes de «pobles xicotets i de muntanya» i que la província de Castelló és la segona més muntanyenca d’Espanya, a més que 99 dels 135 municipis de la província tenen menys de 1.000 habitants.

«Per tant, la Diputació de Castelló juga un paper fonamental per a corregir desequilibris en el territori, tant de serveis com d’infraestructures i d’accessos als municipis d’interior», ha assenyalat el diputat. Referent a això, Pérez ha assenyalat que «estem apostant per comunicació viària, però també per la comunicació digital, la telefònica i estem apostant per aconseguir una connectivitat total a través del Pla de Transició Digital on ja hem portat accions importants, per exemple, amb el desenvolupament del nostre Pla ‘Castelló SmartVillages’ per a la millora de la digitalització i la millora de la sostenibilitat en la protecció de serveis com l’aigua, la llum, el turisme, la recollida de residus…».

Visibilitzar la qualitat dels productes

El diputat provincial de Repte Demogràfic i Desenvolupament Rural també ha destacat la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’, una acció que ha sigut reforçada en els últims anys per a donar visibilitat als productes de la província i impulsar sinergies amb el sector turístic. Gràcies a aquest treball de la Diputació de Castelló, ‘Castelló Ruta de Sabor’ compta, actualment, amb 144 productes i 231 empreses del sector turístic adherits. «Es tracta de visibilitzar la importància i qualitat dels productes, la majoria de l’interior de la província, amb el que s’afavoreix l’assentament als pobles de muntanya, la qual cosa és fonamental per a pal·liar aqueix desequilibri poblacional entre l’interior i la costa», ha explicat el diputat qui també ha anunciat que s’està treballant en la realització d’un ‘marketplace’ per a millora el canal de venda.

Turisme sostenible, aigua i suport a la ramaderia

El diputat de Repte Demogràfic i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, també ha fet referència al turisme sostenible i la promoció d’activitats com les rutes ciclistes, BBT, senderisme, així com «donar suport a un pla de la gestió dels recursos hídrics sostenible per a garantir l’aigua en tots els municipis, un pla que ja tenim en marxa i pressupostat amb 200 milions d’euros per a crear i teixir xarxes de subministrament», ha assenyalat. Finalment, Pérez ha acabat la seua intervenció fent referència a les accions que s’estan fent respecte a les explotacions ramaderes i agrícoles per a les quals s’estan fent treballs de recerca amb universitats per a poder donar més oportunitats i possibilitats.

Cal assenyalar que el diputat de Repte Demogràfic i Desenvolupament Rural ha assistit al congrés en representació de la institució provincial, que és sòcia de l’Associació Espanyola de Pobles de Muntanya, esMONTAÑAS des de 2021, representant l’adhesió de tots els pobles de muntanya de la província.

Explora más

Vinaros
2:15 am, September 11, 2023
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.05 °C muy nuboso
Humidity 79 %
Pressure1016 mb
Wind 9 Km/h