Quin desgavell per dèu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

A les portes de les festes de Nadal es va convocar un ple extraordinari a les vuit del matí, un horari poc habitual, que ens porta a sospitar que volien amagar la problemàtica de la ubicació de la passarel.la Cervol a la ciudadania. La construcció d’aquesta ha estat l’únic projecte consensuat per tots els partits que a dia d’avui formen part del consistori, i també per la majoria dels vionarossencs quan se’ls va donar veu en la participació dels pressupostos dels consitori fa ja uns anys.

Un projecte que contava amb el beneplàcilt de tots, per això no podem entendre de cap manera perquè se’ns va ocultar durant més d’un any dels advertiments del informés tècnics que sol.licitaven que es canviés la ubicació de la passarel.la peatonal.

Quan tenim accés l’expedient ens trobem que EPSAR ( entitat de sanejament d’aigües de la Generalitat Valenciana) comunica al’adjudicatària del contracte que no pot emetre informe favorable davant la petició de reforç de les tuberies de l’estació de bombeig del passeig. Les raons que s’exposen en l’informe és que la seua data de construcció és de l’any 1993, que disposa d’una impulsió de fibrociment, que aquesta estació replega la quasi totalitat de les aigües residuals del municipi( 75% ), per tant quasi segur que es trencaria la tuberia, provocant un vesament d’aigües residuals en la desembocadura del riu i en les platges colindants. Per aquest motiu tots els informes tgècnics avalen el canvi de la ubicació, és a dir trastlladar-la 10m cap a la mar per evitar riscos mediambientals.

Cal dir que a més a més , a dia d’aui no tenim el permís de Costes per la seua execució, quan s’ha anunciat a bombo i platillo, en diferents mitjans de comunicació que la passarel.la ja era una realitat. El permís a Costes per ocupar uns 4300 m quadrats es va sol.licitar el 6 d’agost de 2021, i a dia d’aui no s’ha rebut resolució se la sol.licitud tramitada.

Despres de quasi dues hores, es va deixar molt clar per part de l’alcadia, que la ubicació inicial de la passarel.la es mantenia al mateix lloc, malgrat els informes desfavorables. Un canvi d’ubicació , suposarà un retard en la tramitació de Costes, perquè augmenta la superficie de DPMT a ocupar ( 100o metros quadrats més ), per tant hi ha una modificació de una sol.lícitud en tràmit, per tant no si arriba als plaços de final d’obra, que marquen la data del 31 de desembre del 202

Explora más

Vinaros
7:41 pm, March 9, 2023
temperature icon 18°C
L: 17° H: 19°
Feels like 17.19 °C muy nuboso
Humidity 54 %
Pressure1011 mb
Wind 19 Km/h