Sant Rafael del Riu recupera la memòria dels seus llavadors amb un nou passeig fet de ceràmica finançat per la Diputació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’àrea de Promoció Ceràmica destina 180.000 euros a l’execució del projecte, que es va alçar amb la victòria del CRU en 2019
  • José Martí aclama l’obra i destaca l’aposta de l’equip de govern pel taulell en entorns urbans i per l’obra pública com a revulsiu per a la recuperació econòmica

La ceràmica de Castelló és l’element que dona estil i personalitat al nou parc de la Memòria de Sant Rafael del Riu, al Baix Maestrat. Després de mesos d’intervenció, la localitat ha recuperat més de 200 metres quadrats, fins ara recobert per malesa, per a l’ús i el gaudi del veïnat gràcies a una inversió de 180.000 euros a càrrec del Pla Ceràmic de la Diputació de Castelló.

El president de la Diputació, José Martí, acompanyat pel diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, i l’alcalde de la localitat, Domingo Giner, han fet hui un passeig pel nou espai urbà, que va ser gestat l’any 2019 en el Concurs de Regeneració Urbana (CRU). Martí ha destacat que «Sant Rafael i la ceràmica guanyen hui amb la Diputació de Castelló, ja que els veïns sumen una nova zona de descans i la indústria un aparador més on mostrar les àmplies possibilitats que té la nostra ceràmica fora de les quatre parets de la llar».

José Martí ha afirmat que es tracta d’una obra «molt important» per al municipi «perquè l’obri al riu i perquè recupera d’entre les males herbes un espai que dècades enrere arrebossava vida», fent referència a l’existència dins del recinte dels antics llavadors, que han estat recuperats i integrats de nou en la trama urbana després d’anys d’abandonament.

Martí ha lloat el resultat final de la intervenció i ha posat en valor l’aposta de la Diputació per impulsar l’obra pública com a mesura per a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball. Per la seua banda, l’alcalde ha agraït a la corporació que haja fet possible una aspiració «d’anys» que tenia el poble, en especial perquè encara és molta la gent que els recorda.

DEMÀ ARRANCA EL CRU V

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha recordat que demà dimarts s’aprovaran les bases de la cinquena edició del CRU. Tal i com ha avançat, en una primera fase els ajuntaments hauran de sol·licitar la seua participació amb la presentació d’un espai candidat a ser renovat. Els únics requisits és que siguen de titularitat municipal i que estiguen degradats. En una segona part s’obrirà una convocatòria a professionals de l’arquitectura perquè treballen les propostes de millora.

«Els dos millors s’executaran al llarg de 2023 amb un pressupost a repartir de 400.000 euros», ha indicat. «Estem molt contents de la pujança que està experimentant el concurs, més en concret des que vam actualitzat a l’alça les condecoracions i els premis absoluts, el que ha despertat l’interés de molts equips d’arquitectes que ara comencen a assumir la ceràmica com a element estrella dels seus treballs».

Explora más

Vinaròs,ES
12:04 pm, May 28, 2022
temperature icon 31°C
L: 30° H: 31°
Feels like 32.27 °C cielo claro
Humidity 51 %
Pressure1014 mb
Wind 11 Km/h
X