‘Sí als bous’, documental de la productora Branta Films amb segell de les Terres de l’Ebre

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Després de l’èxit de Quan els porcs s’escapen, que es va emetre recentment al Canal 33 i va ser nominat en més de 10 festivals de cinema internacional, incloent-hi l’Impact Docs Awards, Branta Films ha anunciat amb un teaser promocional el seu nou documental: Sí als bous. La productora audiovisual, que s’especialitza en temes relacionats amb l’ètica animal, presenta aquest projecte com “el primer documental que centra l’atenció en els bous i en la seva experiència durant els correbous”.

L’equip de rodatge, format principalment per professionals de les Terres de l’Ebre, ha gravat múltiples actes taurins durant el 2023 amb l’objectiu d’oferir al públic un documental que aspira a mostrar, des de l’empatia, una mirada atenta i directa del que els bous viuen durant els correbous.

El gruix del documental l’ocupen el bou embolat i el bou capllaçat, dues modalitats que es practiquen avui a Catalunya i que podrien ser prohibides en un futur proper al Parlament.

El director del documental, Jusep Moreno, comenta: “Aquest és un documental compromès a ajudar els bous. El que hem fet ha estat posar una càmera davant seu i seguir-los durant els correbous, com si els estiguéssim entrevistant, per veure què ens estan dient amb el seu comportament”.

Actualment, el documental es troba en fase de postproducció, i s’ha llançat una campanya de micromecenatge sense ànim de lucre per recaptar fons per finalitzar el documental.

Fins ara, el projecte ha rebut el suport internacional de: Culture & Animals Foundation (Estats Units), CAS International (Països Baixos), i el Centre d’Ètica Animal de la Universitat Pompeu Fabra.

Explora más

Vinaros
2:33 pm, February 28, 2024
temperature icon 17°C
L: 13° H: 17°
Feels like 15.48 °C muy nuboso
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 12 Km/h