NOTA DE PREMSA

La CUP Alcanar – les Cases inicia la 2a edició del projecte “Teixim Iniciatives Populars”. Amb aquest projecte, es retornen, al teixit associatiu del poble, els diners que ha cobrat, Xavi Queralt, pels plens extraordinaris durant els anys 2017 i 2018.

En aquesta edició la xifra suma un total de 1.230 euros, que es repartiran entre els dos projecte més votats, un 60 % per al primer i un 40 % per al segon. En un acte celebrat a l’edifici dels Serveis Agraris l’assemblea local de la CUP va fer la presentació de les bases del concurs, l’objecte del qual és reconèixer i premiar la millor iniciativa solidària, cultural i de lluita durant l’any 2018 i 2019 i al qual hi poden optar associacions, entitats o col·lectius del municipi. Les associacions tindran, fins al 24 de febrer per a presentar els seus projectes i la resta de documentació.

La selecció dels quatre projectes finalistes serà realitzada per un jurat format per persones del municipi, posteriorment els ciutadans i ciutadanes del poble majors de 16 decidiran quins són els millors projectes. D’aquesta manera, es realitzarà una votació popular en diferents punts del poble i durant diversos dies. Finalment, el dia 22 de març es farà l’obertura pública de l’urna i l’entrega del premis.

Aquest concurs va nàixer com a continuació del programa electoral de les eleccions municipals del 2015. Llavors, l’assemblea local es va comprometre a transformar les subvencions dels grups municipals en subvencions per a les entitats socials i culturals del municipi, davant la impossibilitat legal de que això sigués així, la CUP va redefinir el seu objectiu i va decidir renunciar a la seua retribució dels plens extraordinaris i destinar aquests diners al projecte “Teixim iniciatives Populars”.

D’aquesta manera també es denunciava l’abús d’aquesta eina per part de l’equip de govern local. Aquesta faena ja ha donat els seus fruits en dos aspectes, d’una banda, el control financer que ara existeix sobre les subvencions als grups municipals i, d’altra banda, amb la reducció del nombre de plens extraordinaris que se celebren al nostre municipi.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here