Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Un alleujament per les persones que enviuden

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

L’any passat al plenari del mes de març es va passar per la seua aprovació l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. El PVI no varem recoltzar aquesta modificació i vam votar en contra perquè pensavem que la bonificació que es proposava per part de l’equip de govern era poc ambiciosa, ja que només contemplava una bonificació del 5% de la quota íntegra.

Aleshores, quan en data del 26 de març de 2022 al BOP nº 37 es va publicar l’anunci provisional de la modificació de l’ordenança provisional de la modificació de l’ordenança sobre l’impost de les plusvàlues, dins del termini d’exposició pública, el PVI presentarem dues al.legacions on demanavem una bonificació del 95% de les plusvàlues en les herències entre conjugues i/ o els descendents quan afectés a la vivenda habitual i si afectés a una segonacasa una bonificació del 50%.

En l’exposició de motius argumentarem, que crèiem que la quota íntegra és podía ampliar molt més , perquè en la liquidació del pressupost del 2021 hi havien remanents, quelcom era perfectament assumible per l’Ajuntament una més àmplia bonificació. També erem coneixedors que molts municipis de la nostra provincia i de l’estat espanyol bonificaven la plusvàlua viudes per les persones víudes un 95%.

És van acceptar parcialment les nostres al.legacions, aleshores Vinaròs bonifica la plusvàlua per les persones víudes un 95% si afecten a la vivenda habitual. Aquesta mesura va ser ratificada en el plenari del mes de maig de l’any passat, la qual cosa suposa pràcticament no pagar plusvàlues per les persones que enviuden.

En el plenari del mes de setembre, en el punt nº 6 es por tava per la seua aprovació una revocació de liquidació d’aquest impost respecte d’un inmoble , la qual cosa ha suposat que gràcies a la nostra al.legació la persona que ha enviudat ha pagat per el seu inmoble 24€ en lloc de 456,09€.

Les plusválues suposen més ingressos per les arques municipals , però des de el PVI creiem que cal pagar-lo si s’acredita que ha hagut un enrequiment del beneficicari. Vivim temps difícils, tot ha pujat , per això necessitem els ciutadans ajuts i incetius.

Des el PVI, pensem que aquesta mesura aconseguida ajuda a les families a fer front a les seues obligacions i allegeura en part les càrregues de les llars, que tant s’han vist impactades per l’encariment del cost de la vida i dels submistraments.

Vivim temps complicats, molts ciutadans tenen moltes dificultats per arribar a final de mes i fer front al pagament de productes de primera necessitat (carro de la compra), per això poder aplica una reducció máxima d’aquest imposté s una molt bona noticia per als vinarossencs.

Explora más

Vinaros
9:44 am, May 25, 2024
temperature icon 21°C
L: 20° H: 21°
Feels like 21.52 °C muy nuboso
Humidity 80 %
Pressure1018 mb
Wind 6 Km/h