Un despropòsit total

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Els FONS EDUSI , ajudes que fan ser aprovades fa més de 8anys, confinaciades al 50%, amb fons europeus, tenien una finalitat molt clar que era implementar , de una manera integrada i baix criteris de sostenibiilitat , solucions a problemes que teniem al nostre municipi.

Els projectes més importants per el que va apostar Vinaròs, van ser: La Vía Litoral de la Costa Sur, la passarel.la Sèrvol i el Centre Social, i el Centre d’Inspiració Turístíca al “Corral de Batet”.

Cal recordar que la data límit establerta per l’execució i recepció de les obres es el 31 de desembre de 2023 i en la comissió de l’EDUSI de la setmana pasada se’ns va comunicar que el passat 24 de julio es van modificar les línees d’expressió perquè no compliem amb els plaços d’Europa, per tant ens comuniquen que s’ha renunciat a fer La Vía Litoral de la Costa Sud i el Centre Social.

El PVI ho teniem clar que El PVI ho teniem clar que després després de la última reunío del Consell Rector de l’EDUSI, que va tindre lloc la última semana del mes de desembre de 2022 on es va donar compte de les actuacions pendents previstes dins de l’EDUSI.

El Centre Social era inviable perque segons consta en els informes per la seua construcció es preveía un plaç d’execució de 15 mesos, mentres que la Via Litoral (Tram de Cala Puntal), era un operació que havia estat admesa a tràmit però abans calia obtindre el permís de Costes, a més a més de fer expropiacions de terrenys per poder desenvolupar el projecte, quelcom informa l’Arquitecta municipal , s’estima necesarri per la seua execució d’un plaç de 11 mesos.

Despres de la comparencia pública de la regidora Carmen Morella als mitjans de comunicació, on diu que dos dels projectes , La Via Litoral i el Centro Social, no s’han pogut executar perquè depenen d’altres administracions i no ens ha arribat l’autorització. Jo el que vull que vostés se n’adonen és que si no s’ arribat a temps a tindre aquesta autorització es primera perquè:
-Quan s’ha enviat a Costes el projecta de la Via Litoral? Fa relativament poc temps , quan l’EDUSI esta des de fa 8 anys o més.

-segona, perquè al projete del Centre Social no s’arriba a temps perquè la Conselleria no ens ha contestat? Per què hi ha que recordar que el Centre Social és un canvi de projecte, ja que el que el es volia fer inicialemt era la remodelació de la Plaça 1º de Maig, i a meitat del seu recorregut, se n’adonen que es inviable i el canvien i apoosten per el Centre Social. Sent coneixedors del que consta la tramitació d’un megaprojecte d’aquestes característiques i a més a més saben que depenien d’altres administracions, era imposible a complimentar els plaços.És una falta de planificació total, per part de vostés, al igual que ens pareix una animalada que ara es vulgue justificar per no podre totalment els fons EDUSI, lliurar a Europa tota una sèrie de contractes menors que ja s’han fet. Un total despròpòsit

Explora más

Vinaros
9:31 pm, March 1, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 15°
Feels like 10.66 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 6 Km/h