Una finca rústica de la Pobla de Massaluca amagava 27 tones de substàncies estupefaents

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Una finca rústica de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) amagava 27 tones de substàncies vegetals d’estupefaents, distribuïdes en 40.000 plantes (7 tones), més 15 tones de cabdells de marihuana, 5 tones de pol·len de marihuana i 10 quilos d’haixix. En total, més de la meitat de les 50 tones decomissades en una operació conjunta entre Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra que han desmantellat, a més d’aquesta, set plantacions més localitzades a la província de Barcelona. De les 20 persones detingues en tot l’operatiu per delictes contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric, 7 ho van ser a la localitat terralternca (5 com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública i dos per aplicació de la llei d’estrangeria).

Orografia del terreny complexa i difícil accés

Les investigacions dels agents van permetre localitzar la finca rústica de la Pobla de Massaluca on es trobaria la plantació, situada en un recòndit paratge amb molt difícil accés, que sumat a l’orografia del terreny, l’accés a la finca i a les mesures de seguretat que adoptaven els investigats, va fer que la recerca resultés molt complexa. Finalment el mes de setembre es va procedir a l’entrada i registre en la finca, on es van localitzar més de 40.000 plantes de marihuana i 15 tones de cabdells, arrestant a cinc persones per un delicte contra la salut pública.

Continuant amb les recerques de l’entramat criminal, el mes d’octubre passat es van desmantellar dues noves plantacions de marihuana, en el terme municipal de la localitat barcelonina de Cabrera de Mar. Es trobaven camuflades, sota suposades plantacions de cànem legal. En aquesta quarta i última fase s’han confiscat en la finca més de 13 tones de marihuana i s’ha detingut a quatre individus per tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric, en comptar aquesta última plantació amb un subministrament energètic fraudulent.

A més, en aquesta última fase, s’ha detectat una major especialització dels cultius, amb una elevada inversió en útils i instruments per al cultiu i manufactura de les plantes, destacant l’existència a l’interior de la finca d’una sala tipus búnquer, amb parets reforçades, per a evitar el robatori de la substància estupefaent i s’han confiscat dues armes de foc i dues pistoles d’aire comprimit.

Simulaven ser plantacions legals de cànem

El nexe comú pel que fa a les quatre fases de la recerca, és que totes les plantacions de marihuana s’escuden sota suposades plantacions de cànem legal, dedicades en realitat al cultiu, recol·lecció i distribució de marihuana sense els permisos administratius necessaris per a un cultiu legal, camuflant-se sota una societat mercantil i situant-se entre altres naus amb activitat industrial legal.

El balanç final de la recerca és l’aprehensió de 51.904 quilograms de marihuana intervinguda, amb més de 187.000 plantes de marihuana apreheses i 19 tones de cabdells.

A més s’han confiscat un total de dues armes de foc, quatre armes d’aire comprimit i una arma blanca i s’ha intervingut multitud de material informàtic i innombrables útils per al cultiu i manufactura de la substància vegetal, destacant més de 3.000 llums de creixement, humidificadors i sofisticades màquines recol·lectores entre altres.

Explora más

Vinaros
12:03 am, April 16, 2024
temperature icon 18°C
L: 18° H: 18°
Feels like 17.81 °C cielo claro
Humidity 63 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h