Vilafranca recupera l’esplendor de la Fira de la Magdalena

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Més de 100 exemplars equins, la participació de tots els ramaders locals i el comerç de la Vila tornen la vida a l’esdeveniment

Vilafranca ha tornat a respirar Fira de la Magdalena durant dos dies. El dissabte els i les representants de festes inauguraven l’esdeveniment amb la presència de l’alcaldessa, Silvia Colom, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez. L’alcaldessa ha destacat que “la Fira ha estat possible gràcies a la feina de tot el personal municipal i l’equip de Govern. A més, hem d’agrair la col·laboració del comerç local i de tots els ramaders de la localitat i pobles el nostre entorn que han exposat bestiar oví, cabrum i boví i també més d’un centenar de cavalls, rucs i mascles”. La Fira per agrair la seva col·laboració i incentivar la seva presència ha sortejat, com és tradició, un poltre.

També cal ressenyar la presència dels majoralesses de Sant Antoni que han presentat al seu bou, Pelele. Els majorals de Sant Antoni i el Club de Futbol han muntat les barres perquè tots els visitants pogueren refrescar-se.

La Fira ha suposat un motiu de trobada per a tots els vilafranquins. El comerç local, que ha obert durant el cap de setmana, ha rebut veïns i visitants i també els oriünds de la localitat que passen l’estiu a la Vila. “Hem notat que la gent tenia ganes d’estar al poble, de tornar al poble i de gaudir-ne”, ha apuntat l’alcaldessa.

La Fira ha comptat amb un gran nombre de llocs comercials i ha destacat la secció artesana. Durant el cap de setmana s’han organitzat nombrosos esdeveniments i activitats. Sens dubte una de les més multitudinàries ha estat el Cross Fira de la Magdalena, organitzat pel Club Tripicaio. També ha cridat l’atenció el trasllat de bestiar transhumant, la cercavila a càrrec d’El Soroll o la presentació del llibre Susurros del Agua de Pedro Luis Bellés Puig. Sergi Monfort i Nandet han ofert una visita guiada a la pedra seca, a la plaça de toros s’ha pogut contemplar una exhibició de doma amateur i el veterinari Honorio Carceller Sales ha ofert una xerrada sobre el sector primari com a motor del medi rural.

A més, al si de la Fira, al costat de la plaça de toros, la Diputació de Castelló ha ofert l’exposició itinerant que recorda els 200 anys de la seua existència. Per Sílvia Colom “ha estat un cap de setmana de trobada, comerç, activitat ramadera i una expressió d’un poble viu com és Vilafranca”.

Explora más

Vinaròs,ES
1:13 pm, September 20, 2022
temperature icon 28°C
L: 27° H: 28°
Feels like 28.59 °C nubes dispersas
Humidity 53 %
Pressure1017 mb
Wind 9 Km/h