Vinaròs aprova la reducció de la jornada dels funcionaris de l’Ajuntament

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Treballaran 35 hores setmanals a partir de febrer

L’Ajuntament de Vinaròs celebrat dijous ha aprovat la reducció de la jornada laboral dels seus empleats a 35 hores setmanals a partir de l’1 de febrer. L’acord és fins al 31 de desembre d’aquest any i es renovarà anualment, però es revertirà si el 31 de desembre de 2024 la taxa de temporalitat dels empleats públics encara supera el 8%

Actualment la taxa de temporalitat del personal laboral és del 78,57% i del personal funcionari interí del 26,28%.

El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups excepte dels populars, que van votar en contra.

El regidor de Recursos Humans, Fernando Juan, va explicar que la modificació es fa perquè la llei ho permet cumplint-se una serie de condicionants i que s’ha negociat amb els sindicats.

El regidor de C’s Manuel Herrera va dir que creu l’acord “motivarà i augmentarà la productivitat” dels treballadors , i va recordar que altres ajuntaments ja han aplicat la mesura. Però també va dir que será difícil que la proposta es renove amb les actuals taxes de temporalitat dels treballadors, molt allunyades del 8%. “

Cecilia Pastor (TSV) també es va mostrar favorable a aquesta modificació de jornada i la reducció de la temporalitat que estabilitze l’ocupació pública i permeta conciliar la vida laboral i familiar.

Maria Dolores Miralles (PVI) també es va mostrar favorable, però va criticar que el govern no haguera realitzat un pla detallant els nivells de productivitat que s’exigeixen a cada departament del consistori per a comprovar si aquesta mesura influeix en el volum de treball. També va insistir en que la mesura no hauria d’incrementar les hores extra, “perquè seria un contrasentit”.

El portaveu del PP de Vinaròs, Juan Amat, va argumentar el vot en contra apuntant que “ens devem a tots els ciutadans i no sols als funcionaris de l’Ajuntament. Estem a favor de la reducció de la jornada, sempre que es complisquen els requisits que marca la llei i ara encara no es compleixen. Seria més lògic esperar que es compliren aquests objectius d’estabilització laboral i després aplicar aquesta mesura i reduir la jornada”. Per això va qualificar la mesura de “electoral” davant la proximitat de les municipals.

Amat també va assenyalar que el PP votava no “per respecte al conjunt dels ciutadans, perquè estem parlant d’un ajuntament que ha pagat més de 100.000 euros en hores extra als seus funcionaris, en el qual hi ha ciutadans que porten esperant més d’un any per a tindre una llicència urbanística, amb PAI sense desenvolupar i un equip de govern es queixa de què no disposa de suficient personal”

L’alcalde, Guillem Alsina, va tancar el punt lamentant l’argumentació de Amat i apuntant que al portaveu popular “només li ha faltat dir que els funcionaris no compleixen amb les seues obligacions”.

Explora más

Vinaros
5:20 pm, March 12, 2023
temperature icon 26°C
L: 25° H: 26°
Feels like 26.19 °C algo de nubes
Humidity 73 %
Pressure1018 mb
Wind 8 Km/h